FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ligna 2023

A rendkívüli kihívások sorozata – többek között az emelkedő energiaárak, az anyaghiány és a számos piacon tapasztalható gazdasági bizonytalanságok – ellenére a fafeldolgozó és fafeldolgozó ipar jó hangulatban van pár hónappal a LIGNA előtt. (1500+ kiállító, ~132 000 négyzetméternyi kiállítási terület)

Időpont: 2023. május 15-19.
Helyszín: Hannover, Deutsche Messe vásárközpont

A LIGNA nagy múltú (régóta rendszeres) kiállítóinak mintegy kétharmada már megerősítette részvételét 2023-ra, a rendelkezésre álló kiállítási terület 75 százaléka már foglalt. Az iparág 2023. május 15. és 19. között a németországi Hannoverben rendezi meg zászlóshajóját.

“Ez a pozitív tendencia alátámasztja a LIGNA jelentőségét a faipari közösség számára, mint kulcsfontosságú hálózatépítő központ, valamint a fejlesztés és az innováció platformja” – nyilatkozta Dr. Bernhard Dirr, a VDMA (Német Gépgyártók Szövetsége) ügyvezető igazgatója a magas szintű regisztrációra utalva. “Négy év után az iparágnak szüksége van erre a személyes kapcsolatteremtési lehetőségre Hannoverben. Annál is inkább örömteli, hogy a piacvezető cégek mindegyike már most úgy döntött, hogy kiállít a LIGNA 2023-on, és a rendezvényen újdonságokat mutat be” – folytatta. Idén és jövőre a LIGNA vonzerejét olyan digitális elemekkel fokozzák, amelyek célja, hogy növeljék a rendezvény elérhetőségét – a kiállítás előtt, alatt és után.

“A jelenlegi foglalási arány és az elmúlt hónapokban folytatott megbeszéléseink alapján megerősíthetjük kiállítóink nagyfokú hűségét és elkötelezettségét a LIGNA iránt, amely lehetőséget biztosít számukra élő bemutatók tartására – nem csak a gépek és szerszámok, hanem a termékeik és szolgáltatásaik minden szempontját lefedő teljes megoldások bemutatására” – számolt be Stephanie Wagner, a LIGNA vezetője. “Meggyőződésünk, hogy a kiállítóinkkal szoros együttműködésben a közelgő LIGNA 2023 továbbra is a vezető nemzetközi bemutató lesz. A teljes értéklánc mentén a fafeldolgozás és a fafeldolgozás minden szakaszában – a kitermeléstől a felületkezelésig – innovatív megoldások lesznek láthatók. És mindez nemcsak a fát mint nyersanyagot érintve – amely a LIGNA központi eleme -, hanem többek között más anyagokat is, mint a műanyag, az üveg, a kő és a kompozitok” – tette hozzá.

Az iparág bizakodó a közelgő eseményt illetően

2023-ban a legfontosabb globális szereplők és nemzeti vezetők ismét a LIGNA-ra támaszkodnak. Achim Homeier, a HOMAG GmbH globális marketing és termékmenedzsment vezető igazgatója szerint: “Számunkra a HOMAG-nál a LIGNA a vezető szakvásár és egyedülálló platform az innovációk bemutatására a kézművességtől az iparig minden célcsoport számára. Bemutatjuk a teljes spektrumot az egyedi gépektől az üzemekig, szoftverekig és szolgáltatásokig, és közvetlen visszajelzést kapunk ügyfeleinktől és érdeklődőinktől a piacorientált továbbfejlesztéshez.”

Markus Hüllmann, a Kraft Maschinenbau ügyvezető igazgatója hozzátette: “A Kraft csoportként nagyon várjuk a LIGNA 2023-at. Az ügyfeleinkkel való személyes kapcsolatfelvétel és az innovációink bemutatásának lehetősége – különösen a digitalizáció és a fenntarthatóság összefüggésében – a LIGNA továbbra is a megfelelő hely.”

Carola Lenkewitz, a Siempelkamp marketing- és kommunikációs vezetője számára a személyes találkozások állnak a középpontban: “LIGNA 2023 – mi a Siempelkampnál nagy várakozással tekintünk az esemény elé. Annyi év várakozás után, hogy vezető szakvásárunk visszatérjen, jövőre végre ismét bemutatkozhatunk ügyfeleinknek, partnereinknek és minden érdeklődőnek. Számunkra a LIGNA egy különleges találkozóhely, valamint a fejlesztéseink mérföldköve, és az is marad.”

A személyes kapcsolatépítés és a kiállítási standokon történő bemutatkozás lehetősége mellett a LIGNA 2023 az aktuális iparági fejlesztésekre való összpontosítással is magas pontszámot ér el. Klaus Kullmann, a Jowat SE igazgatótanácsának tagja szerint: “A fenntarthatóság napjaink központi témája mind ügyfeleink, mind számunkra. Azzal, hogy a LIGNA 2023 a ‘Digitalizáció’ és a ‘Fa az építőiparban’ témákat választotta fókusztémáinak, fontos fenntarthatósági szempontokkal foglalkozik, új, innovatív megoldásokat mutat be, és ezzel megerősíti pozícióját iparágunk világvezető szakkiállításaként. Számunkra a LIGNA tökéletes platform az ügyfelekkel és rendszerpartnerekkel való személyes eszmecserékhez, ezért örülünk, hogy ilyen hosszú idő után ismét kiállítóként jelenhetünk meg.”

Raphaël Prati, a Biesse Group marketing- és kommunikációs igazgatója számára a faipari és feldolgozóipar vezető szakkiállításaként a LIGNA egyszerűen “kötelező” esemény: “A LIGNA innovatív, halad a korral, és megerősíti a vállalatok azon szándékát, hogy a jelenlegi kihívásokkal teli idők ellenére a teljes ipari ágazatba fektessenek be. A LIGNA sikeresen pozícionálta magát a globális faipari ágazat referencia-kulcspontjaként. Sikere azon alapul, hogy képes alkalmazkodni az iparág változásaihoz, valamint a legújabb technológiai fejlesztésekhez. Annak érdekében, hogy kiemeljük a kínált előnyöket és a vállalatok számára biztosított lehetőséget, hogy megmutassák beruházásaik eredményeit, fontos, hogy a vásár nem csak 5 napon keresztül zajlik, hanem 2 éves kommunikációs szinten, új tartalommal és mind a fizikai, mind a digitális érintkezési pontok kihasználásával. Ily módon az idővel elért fontosság az egyik kiadás és a másik között hangsúlyos lesz.”

A LIGNA Stage az iparág számára fontos témákat öleli fel.

A szerszám- és gépmegoldások bemutatása mellett jövőre a LIGNA látogatói a LIGNA.Stage-en a rendkívül fontos iparági kihívások megvitatására is számíthatnak. A LIGNA.Campuson a kutatás és oktatás résztvevői mutatják be oktatási ajánlataikat és kutatási projektjeiket, a LIGNA.Future Square powered by VDMA rendezvényen pedig az iparág startupjai mutatják be üzleti ötleteiket. A LIGNA.Recruitingon a szakembereknek és a vállalatoknak lehetőségük lesz arra, hogy bemutatkozzanak egy digitális állásfórumon, és személyesen cseréljenek eszmét a helyszínen kialakított partnerkereső területen.

“Négy év szünet után reális, hogy a LIGNA 2023-on az innovációk tűzijátékára számíthatunk. A LIGNA 2023 mindannyiunk számára kihagyhatatlan esemény lesz” – mondja Stephanie Wagner, aki optimistán várja a 2023 májusát.

A LIGNA-ról

A világ vezető faipari és fafeldolgozóipari szakvásárát a Deutsche Messe és a VDMA Woodworking Machinery közösen szervezi. Bemutatja az elsődleges és másodlagos iparágak teljes termék- és szolgáltatás-kínálatát – szerszámok, gépek és rendszerek az egyedi és tömeggyártáshoz, felületi technológia, faalapú lemezgyártás, fűrészüzemi technológia, fából előállított energia, gépalkatrészek és automatizálási technológia, valamint gépek és rendszerek az erdészet, a rönkfeldolgozás és fűrészárugyártás számára.

szerk/ford: Tóth János, forrás: LIGNA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Természetpozitív Egyetemek Nemzetközi Szövetsége

Következő cikk

Budapest Airport faültetése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések