FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szúnyog híd a Desedán

Elkészült a desedai arborétumhoz vezető ún. Szúnyog híd. Az 1999-ben épített előző szerkezet az idők során erősen megereszkedett, a jelentős súly miatt hullámossá, balesetveszélyessé vált. Bár többször megerősítették, a teljes biztonságot egy új átjáró építése jelentette.

A jelenlegi híd fém szerkezetű, de a járófelületen és a korlátoknál megjelennek a faelemek is. A korábbi változathoz képest az új hidat pilonos szerkezetűre készítették, amit többek között a parthoz erősített pászmák tartanak meg.

Bár, a híd ránézésre elkészült, a környezet rendbetétele még hátra lehet, így a hivatalos átadóra még várni kell.

Híd az arborétumhoz

Az 1975-ben kialakított Deseda-tó északi félszigetén a SEFAG Zrt. kezdte el a növények telepítését még 1978-ban az Ágneslaki Arborétum mintájára. Az arborétumot és a megközelítését segítő 107 méter hosszú fahidat 2001 nyarán adták át.

Az elmúlt években játszóelemeket, interkatív táblákat, lombkorona tanösvényt és egyéb, tájba illeszkedő attrakciókat hoztak létre az erdőgazdálkodási társaság munkatársai.

A park helyi védettséget élvez. A tó környékét túra- és kerékpárútvonalak hálózzák be, a vízben emellett horgászni is lehet.

forrás, fotók: Benke Róbert, KaposváriHírek

Előző cikk

Erdeink nem szemétlerakók

Következő cikk

Kompozit lapok rizshéjból



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések