FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőmentők példamutatása

A Medvesarokban szervezett erdőtisztítást a Hajdú-Bihar Megyei Erdőmentők szervezete. Az eseményen egy tucat lelkes környezetbarát szemétszedéssel hívta fel a figyelmet a környezetvédelemre.

– Eleinte havonta több akciónk is volt, a pandémia miatt volt egy hosszabb szünet, akkor online programjaink voltak – kezdte mondandóját Csala Dorottya, az Erdőmentők Alapítvány régióvezetője, kiemelve, motivációjuk alapja, hogy rengeteg erdő (magán- és állami tulajdonban lévő egyaránt) esetében nincs kapacitás a rendben tartásra. – Ma erdőtisztítást végzünk a településközeli bekötőutak mentén. Két lelkes önkéntes felmérte a Nagyerdőt, és bejelölte térképen a szemétlelőhelyeket. Ennek alapján dolgozunk itt. A Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt.-vel vagyunk kapcsolatban, tőlük kértünk engedélyt az akcióhoz, és ők fogják elszállítani a hulladékot.

A szervezet a tisztításon felül faültetéssel, invazív fajok irtásával, természetvédelmi ismeretterjesztéssel, illetve oktatással is foglalkozik. Céljuk a példastatuálás, hogy minél kevesebb hulladék termelődjön.

A jövő nemzedékéért

Puskás András családjával közösen érkezett az erdőtisztításra. Elmondása szerint egy kollégája – aki aktív résztvevője a szervezetnek – inspirálta, hogy eljöjjön. – Ez az első részvételünk, a gyermekeinkkel jöttünk, akikkel rendszeresen járunk az erdőbe, ezért fontosnak tartottuk, hogy már ilyen fiatal korban lássák, mi helyes, és mi helytelen. A szemétszedéssel példát nyújthatunk a jövő nemzedékének.

forrás: HAON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőrezervátum, vadvíz, madárvárta a Körösök mentén

Következő cikk

Birtokba vehették a gyerekek a Garadna Grundot



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések