FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közösségi falocsolás Békéscsabán

A Hatvanezer Fa Egyesület szerint Békéscsabán és környékén rossz állapotban vannak a facsemeték a hőség miatt. Az első jelekre felbuzdulva fa locsolásba kezdtek, akciójukhoz sok aktivista és civil is csatlakozott.

Nemrég arról számoltunk be, hogy a búza és a kukorica sem heverte ki a hónapokig tartó aszályt. A hőség a fákra sincs jó hatással.

–  Az aktív tagok és a saját tapasztalataink alapján láttuk szükségét az intézkedésnek. A saját csemete kertünkben is észre vettük, hogy az aszály következményei minket sem került el. Jelenleg még nem áll módunkban locsolókocsival közlekedni, így saját módszerekkel próbáljuk megoldani a problémát. Ezt úgy kell elképzelni, hogy ki amit bírt vitte magával a vizet és locsolta a fákat. Valaki 1 litert, más tíz, vagy 20 liter vizet cipelt magával. Mind a saját, illetve a közterületen lévő ismeretlen ültetésű fákra gondoltunk, gondolunk és minden nap locsolunk. A lakosság aktív tagjai pedig a városban segítenek, amiért köszönetet és tiszteletet érdemelnek – fogalmazott Poliák Pál a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke.

Hozzátette, hogy jelenleg a mezőmegyeri csemetekertért felel, amit a közadakozásból vásárolt szivattyúval tud öntözni.   

Ulbert Zoltán az egyesület elnöke beszámolt többek között arról, hogy a munkálatok a kígyósi úton és a Gyár utcán zajlanak. Kiegészítette azzal, hogy a Trianon emlékmű parkjában lévő csemeték nagyon rossz állapotban vannak, amiket sürgősen ápolni kell. 

forrás: BEHIR

Néhány kép a 60 ezer fa Békéscsabán egyesület facebook oldaláról:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Agrárszakképzés jelene, jövője

Következő cikk

Lengyel piac: A fa ára az egekbenStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések