FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Követés

Közelgő események

Életfa = kötődés a szülőhelyhez

Tizenegy család tizenhat gyermekének ültettek életfát Baktalórántházán a Dégenfeld Kastélymúzeum parkjában a közelmúltban.

Évről évre egyre többen

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi szervezete csatlakozva Ferenc pápa teremtésvédelmi felhívásához, kezdeményezte a helyi önkormányzatnál az Újszülöttek Parkjának a kialakítását még 2019-ben. Ötletük támogatásra talált az önkormányzatnál és a Nyírerdő Zrt. Baktalórántházi Erdészetének igazgatójánál, Bíró Imrénél is. Az első évben öt, tavaly tíz keresztény család, az idén pedig tizenegy család ültethetett hársfát kicsi gyermekének. Nagy Lajos polgármester ünnepi gondolatait osztotta meg a jelenlévő szülőkkel, nagyszülőkkel, és gratulált az ötletgazda KÉSZ-nek. A szövetség helyi elnöke, Némethné Csubák Éva is mondott köszöntőt. Kiemelte, a szülők az életfával egy kötődést is adtak gyermeküknek egész életükre. Kötődést a szülő- és lakóhelyükhöz: tudják majd, honnan indultak és hová térhetnek majd mindig vissza. Az Ültess fát című vers elhangzása után átadta a szülőknek gyermekeik nemzeti színű névkártyáit. A facsemeték elültetését követően Lázár István atya megáldotta és megszentelte az életfákat, a gyermekeket, a szülőket, a családokat.

Borítókép: A gyermekek is segítettek a faültetésben | Fotó: Némethné Csubák Éva

Előző cikk

60 helyszínen 500 sorfát ültetnek

Következő cikk

MyForest - Erdőt, bolygót, együtt!Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Total
0
Share