FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PONSSE forwarder tűzoltáshoz

A PONSSE bemutatta forwarder rakfelületére szerelhető tűzoltó berendezését.

„Egy erdészeti gép a leghatékonyabb módja az erdőtűz területének az eléréséhez. A nehéz terepen végzett munka megfelelő eszköze a forwarder, melynek hidraulikus teljesítménye alkalmas a tűzoltó berendezés üzemeltetéséhez.”

A Finn katasztrófavédelmi hatóságokkal karöltve fejlesztette ki a gyártó azt a berendezést, melyre a mentési szakembereknek már régóta igénye volt. A tűzoltó berendezések a PONSSE Buffalo és a PONSSE Elephant forwarderek számára állnak rendelkezésre.

Az üzemeltetése legalább a PONSSE K90+ daru meglétét feltételezi. A berendezést egyetlen egységként szállítják a tűz helyszínére, a forwarder hidraulikájához való csatlakoztatás után a berendezés rövid időn belül üzemkész.

A tűzoltó berendezés 10 m³-es víztartálya feltölthető saját szivattyúval, természetes vízforrásból vagy tűzoltóautó tartályából. A vízágyú hatótávolsága 47 méter, fordulási sugara 360 fok. Gondosan átgondolt rendszer – Gazdaságos megoldás – a forwarder üzemszerű felhasználása mellett bármikor bevethető. A víztartály ellenáll a vízzel kevert különféle vegyszerek, valamint a tengervíz használatának is. Elég könnyű ahhoz, hogy a gép rakterébe lehessen emelni.

A PONSSE berendezések hazai forgalmazója: Forest Power Kft.

(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Aktivizálták az innovációs ökoszisztéma szereplőit

Következő cikk

Zéró emissziós építkezés - utópia?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések