FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL Fakitermelő Verseny

2021. augusztus 28-án, szombaton, Bükkzsércen újra STIHL Fakitermelő Verseny! Egy év kényszerű kihagyás után ismét összegyűlnek a csapatok és megszólalnak a motorfűrészek.

A vetélkedés izgalma, a pontosság, a szakmai precizitás és a jó hangulat a régi, a találkozás apropóját azonban egy különleges alkalom adja: idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Andreas STIHL Kft.

A bükkzsérci falunappal egyszerre tartott jubileumi versenyen a legutóbbi időszak legjobbjai mérhetik össze a tudásukat: a 2019-es országos döntő csapatai kaptak személyre szóló meghívást az eseményre.

Rajtuk kívül korlátozott számban más csapatok is indulhatnak, így akik versenyzőként érdeklődnek a részvétel iránt, azt 2021. augusztus 15-ig az info@fakitermeloverseny.hu e-mail címen jelezhetik.

Addig is kezdődhet az edzés! Találkozunk Bükkzsércen!


A STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat története jóval annak elindítása előtt kezdődött. A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, éppen ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mindent megtesz a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében. Egyrészt az erdei munka biztonságának növelése érdekében életre hívta a fakitermeléshez elengedhetetlen védőfelszereléseket és munkavédelmi ruházatokat bemutató országjáró rendezvénysorozatát, másrészt elindította, és 2001 óta minden évben meg is rendezi a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozatot.

Az országos bajnokság versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik. A jó hangulatban zajló, izgalmas versenyeknek és a pozitív médiavisszhangnak köszönhetően önkormányzatok, oktatási intézmények és állami erdőgazdaságok is kedvet kaptak ahhoz, hogy saját erejükből regionális fakitermelő versenyeket szervezzenek.

2011-ben az Andreas Stihl Kft. ezeket a versenyeket egyetlen, országos sorozattá fogta össze. A szakmai szervezetekkel együttműködve meghatározták a versenyszámokat, kialakították az egységes szabályrendszert, és lefektették a pontozás alapelveit. A legjobb csapatok 2013 óta már regionális versenyeken kvalifikálhatják magukat az országos döntőbe.

forrás: Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőkezelési-tábor a Peszéri-erdőben

Következő cikk

Váljunk erdővé - 10 millió Fa



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések