FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A legprofibb STIHL gépek – akár támogatással is

Permetezőgépek, kapálógépek, talajfúrók, szegélyvágók és motorfűrészek – csak néhány olyan gépcsalád a STIHL termékpalettájáról, amik a kertészek számára is megbízható társak lehetnek. A gyártó számos méretben és széles teljesítményválasztékban kínál eszközöket a termelők számára, akiknek most géptámogatási pályázatot is hirdettek 50 millió forintos keretösszeggel.

2021 nyarán megnyílt a „Kertészeti üzemek megújításának támogatása” című VP2-4.1.3.5-21 pályázat, amire több ütemben egészen szeptember 28-áig jelentkezhetnek a termelők.

Támogatható tevékenységek

Az alábbi – kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges – építéssel nem járó kertészeti eszközök, gépek beszerzése:

  • mezőgazdasági erőgéphez, traktorhoz kapcsolható munkagépek,
  • önjáró és vontatott betakarítógépek,
  • szedő platform, szüretelő-szedő gép, szedőputtony,
  • talajművelő gépek,
  • kertészeti tevékenység végzéséhez szükséges, egyéb gépek, eszközök beszerzése,
  • maximum 1 db, legfeljebb 83 kW motorteljesítményű traktor

A fenti tevékenységek valamelyikével együttesen támogatható továbbá:

  • üzemen belüli anyagmozgatás gépei: rakodógép, targonca és ezek adapterei, kézi hidraulikus vagy elektromos raklapemelő (béka) beszerzése
  • a gépek, berendezések beszerzéséhez kapcsolódó általános költségek, például mérnökök díjai, hatósági eljárási díjak, tanácsadói, projekt-előkészítési és projekt-menedzsment költségek.

STIHL KERTÉSZETI GÉPEK SZÉLES VÁLASZTÉKBAN

2021 nyarán megnyílt a „Kertészeti üzemek megújításának támogatása” című VP2-4.1.3.5-21 pályázat, amire több ütemben egészen szeptember 28-áig jelentkezhetnek a termelők.

Motorfűrészek

A STIHL csúcskategóriás motorfűrészei minden igényt kielégítenek, legyen szó tereprendezésről, ültetvény-karbantartásról, kerítésoszlopok méretre vágásáról, fakivágásról vagy számos más munkáról. A STIHL motorfűrészei innovatív technikával, nagy teljesítménnyel, ergonomikus felépítéssel és kis súllyal rendelkeznek, mindemellett környezetkímélők is. A STIHL motorfűrészei különböző felszereltségekkel, széles teljesítménytartományban kaphatók.

Szegélynyírók, fűkaszák

Akár a parlagfű elleni védekezés, akár az ültetvény aljnövényzetének levágása, akár a táblaszegélyek tisztántartása a cél, kiváló választás egy STIHL fűkasza. A felhasználási céltól függően különböző teljesítményű gépek és különféle vágóeszközök választhatók a kínálatból.

Kapálógépek

Az ültetvényekben, de akár szabadföldön vagy a fólia alatt is rendkívül fontos, hogy a talaj mindig megfelelő legyen. Ebben segítenek a rendkívül erős motorokkal felszerelt STIHL kapálógépek, amik mélyen feltörik, és átforgatják a talajt. A termékpalettán 45 centimétertől egészen 85 centiméter munkaszélességig, 140-től 173 köbcentiméter lökettérfogatig választható eszköz.

Permetezőgépek

A növényvédelem a gyümölcs-, a zöldség- és a szőlőtermesztésben is rendkívül fontos, amihez a STIHL professzionális, nagy teljesítményű, sokoldalú permetezőgépeket ajánl a kertészeknek. A test alakjához igazodó hátpárnának köszönhetően a gépek kényelmesen vihetők akár a hosszabb munkák során is. A STIHL permetezőgépek ráadásul a tápanyag-kijuttatásban is komoly szerepet vállalhatnak.

Talajfúró gépek

Egy kertészetben gyakran adódik olyan feladat, aminek elvégzéséhez szükség van egy megbízható gépre. A faültetés mellett például a kerítések telepítéséhez is kiváló választás lehet a STIHL egyemberes talajfúrója, amit QuickStop biztonsági fékkel, alacsony rezgésszintű markolattal, megnövelt üzemanyagtankkal, valamint hosszú élettartamú levegőszűrő-rendszerrel szereltek.

A KERTÉSZETI GÉPPÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 7-étől 2021. szeptember 28-áig az alábbi benyújtási szakaszokban van lehetőség. Ezen időszak alatt az alábbi értékelési határnapokig benyújtott projekteket együttesen bírálják el:

Első szakasz: 2021. július 7. – 2021. július 20.

Második szakasz: 2021. július 21. – 2021. augusztus 3.

Harmadik szakasz: 2021. augusztus 4. – 2021. augusztus 17.

Negyedik szakasz: 2021. augusztus 18. – 2021. augusztus 31.

Ötödik szakasz: 2021. szeptember 1. – 2021. szeptember 14.

Hatodik szakasz: 2021. szeptember 15. – 2021. szeptember 28.

A VP2-4.1.3.5-21 pályázat pontos részleteit hivatalos forrásokból (szechenyi2020.hu; palyazat.gov.hu) ismerhetik meg, ahol az esetleges módosításokról is tájékoztatják a pályázókat!

forrás: Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Önkénteseket keresnek a bécsi fák öntözéséhez

Következő cikk

Moholy-Nagy László élete és öröksége



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések