FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőkezelési-tábor a Peszéri-erdőben

Második alkalommal szervezték meg az Erdőkezelési-tábort, melynek bázisa a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság erdei oktatóközpontjában van. Az egyhetes, háromturnusos tábor számos elméleti és gyakorlati programot tartogat az egyetemi hallatóknak.

A résztevők a Peszéri-erdő természeti értékei mellett megismerhetik a homoki erdők kezelése során használatos gyakorlati eljárásokat, a természetvédelmi erdőkezeléssel és a természeti értékek megőrzésével összeegyeztethető erdőgazdálkodással kapcsolatos tevékenységeket, valamint az inváziós fásszárú növények eltávolításának lehetőségeit és gyakorlati megvalósításait. A programokat a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a KEFAG Zrt. munkatársai vezetik – írja a knp.hu.

Fotók: Schneider Viktor

Az egyetemisták több intézményből érkeznek: a Soproni Egyetem erdőmérnök és vadgazdálkodási igazgatási szakirányító szakjairól, a Magyar Agár- és Élettudományi Egyetem és a Debreceni Egyetem természetvédelmi mérnök szakjairól, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem pszichológia szakáról, a Semmelweis Egyetem általános orvostudományi karáról és a 10 Millió Fa Kecskemét Egyesülettől egyaránt vannak tanulni vágyó fiatalok.

A program az OAKEYLIFE projekt támogatásával valósul meg.

forrás: BAON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Agrárszakképzés egyre menőbb

Következő cikk

STIHL Fakitermelő Verseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések