FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szociális célú tüzelőanyag – pályázat

A Magyarország 2021. évi központi költségvetéséről szóló törvény 5 milliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához. A pályázatok beadásának határideje 2021. augusztus 31-e.

A nyertes önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2022. február 15-éig oszthatják ki a rászorulók részére, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb 2022. március 31-éig történhet meg. A tüzelő szállításának költsége az önkormányzatot terheli.

A támogatás részletszabályait a vonatkozó pályázati kiírás tartalmazza.

2020-ban keménylombos tűzifa vásárlására 2058, lágylombos tűzifára 50, barnakőszénre 221, összesen pedig 2329 igénylést támogatott a Belügyminisztérium.

A program sikeres lebonyolítása az állami erdőgazdaságok számára egyrészt feladatot és együttműködési lehetőséget is jelent az önkormányzatokkal. Másrészt segítséget ad nekik, hiszen a pályázat kedvezményezettjei számára szigorú előírás, hogy a megvásárolt, tüzelésre szánt faanyag csak a jogszerűen bejegyzett erdőgazdálkodóktól származhat.

A Vérteserdő Zrt. négy erdészeti igazgatósága tavaly mintegy 40 község önkormányzatával kötött szerződést az igényelt tűzifára. A teljes mennyiség kemény lombos fafajokból állt. Összetételét tekintve, a szállítmányokat cser, bükk, gyertyán, kocsánytalan tölgy, magas kőris, mezei juhar, virágos kőris és akác alkotta. A települési önkormányzatok az igényelt szociális tűzifából hasonló mennyiséget juttattak háztartásonként, így a Vérteserdő által biztosított mennyiség kb. 1200-1500 családnak jelentett megoldást az idei fűtési szezonban.

Ezen felül lehetőséget biztosítunk bárkinek, hiszen a Vérteserdő Zrt.-től most még egyszerűbben, még gyorsabban vásárolható meg a megbízható forrásból és fenntartható erdőgazdálkodásból származó minőségi tűzifa, immár Big-Bag zsákos kiszerelésben is. Az általunk forgalmazott Big-Bag zsákos kiszerelés 0,5 m3-es. Összetételét tekintve bükk és cser fafajból, 33 cm-es hosszban vágott és hasított darabokból áll, melyet – telephelyről – azonnali kiszolgálással tudunk is biztosítani. Természetesen egyéb fafaj vagy méret esetén is állunk a vevőink rendelkezésére. Garantált a minőség, garantált a mennyiség, egyértelmű a mennyiség-meghatározás.

forrás: Vérteserdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Nemzeti parki fejlesztések

Következő cikk

Fa emlékkeresztek országszerte



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések