FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

300 köbméter tűzifa adományba

Szombathelyen a jelentős adományból hátrányos helyzetű családokat támogatnak a télen. A rönkfákat közfoglalkoztatottak aprítják fel, és brikettekkel is kiegészítik, a fűtőanyagokat pedig a rászorulóknak házhoz is viszik.

Évek óta segíti az önkormányzat a szociálisan rászoruló szombathelyi családokat feldolgozott, kályhakész tűzifával, így van ez idén is. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. adományaként 300 köbméter fa áll rendelkezésükre, ezt aprítják fel a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság közalkalmazottai.

A munkát a Belügyminisztérium pályázata révén beszerzett gépek és eszközök segítségével végzik – tudatta az önkormányzat.
Az adománynak köszönhetően idén több mint 200 család részesül segítségben, családonként másfél köbméter mennyiségben. Olyanok is tűzifához jutnak így, akiknek még telefonjuk sincs, őket személyesen keresik fel egyeztetés céljából.
Megtudtuk, hogy az öt éve működő műhelyben briketteket is előállít a kft., ezeket szintén kiosztják a leghátrányosabb helyzetű családok között. A brikettből egész évben összesen 30 ezer kg mennyiséget, ebből most, a tél előtti akcióban 5 ezer kilogrammnyit juttatnak el a szombathelyiekhez.

forrás: frisss.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

MobileForester – a 21. század erdészeinek

Következő cikk

Nemzeti Biodiverzitás Stratégia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések