FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Kovács István [64]

Fájdalmas hír érkezett, Szent István napján Egerben elhunyt Kovács István gépészmérnök, cégtulajdonos.

Kovács István 1957-ben született. A Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetem, Gépészmérnöki Karát 1976-1981 között végezte el. Első munkahelye az EGERERDŐ akkor még meglévő műszaki fejlesztési részlegében volt. Megjárta Amerikát és dolgozott a FANTONI cégnél is. Mindig önálló vállalkozó szeretett volna lenni.

Végül 1991-ben sikerült megalapítania önálló cégét a KINEMATIC Kft-t, mely később a ZEGER Kft nevet vette fel. A faiparosok a kiválóra sikerült automata hossztoló gépére emlékezhetnek jó szívvel, mellyel a soproni LIGNO NOVUM szakmai vásáron vásári díjat nyert.
Rendkívüli problémamegoldó készségét jelzi számtalan általa tervezett és gyártott egyedi – általában a faiparban használatos – gép.
Sok gépet adott el Lengyelországba és Szlovákiába is.

Szakmánknak nagyon fog hiányozni innovatív szelleme és alkotókészsége. Haláláig támogatta az Erdészeti és Faipari Innovációs Egyesület munkáját és különösen a SELMEC KINCSE® elektronikus könyvtár létrehozását.

Számára mégis a legfontosabb a családja volt.

Búcsúzzunk tőle Reményik Sándor versével!

összeállította: Dr. Apostol Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szarvasbőgés túra a Pilisi Parkerdőben

Következő cikk

X. Mátrai Erdészeti Nyílt Nap



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…