FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Vizer József [80]

Vizer József utóbbi időben megrendült egészségi állapota miatt visszavonultan élt. Súlyos betegségével vívott egyenlőtlen harcát 2021.12.26-án vesztette el. Emlékét őrizzük!

Fotó: Hauch Tamás

1941-ben született, újpesti asztalos dinasztia sarjaként, faipari technikusi oklevelét 1959-ben szerezte meg, majd 1960-ban mestervizsgát tett. Származása okán felsőfokú tanulmányokat nem folytathatott, helyette az Újpesti Bútorgyárba került technikus munkakörbe.

Édesapjától 1970-ben vette át az asztalosműhely vezetését. Az 1980-as évek végétől egészen napjainkig az oktatásban és a vizsgáztatásban is szerepet vállalt.

2009-ben a Soproni Egyetem tiszteletbeli hallgatójává fogadta, 2015. március 15-én pedig a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Balog Zoltán minisztertől.

Munkásságában legjelentősebb a míves bútorok készítése, restaurálása, több stílusban is. Hazai és nemzetközi szinten is ismert és elismert műbútorasztalos, akinek munkái kelettől nyugatig megtalálhatóak, a világ számos pontján.

Az „id. Vizer József emlékére” díjat első alkalommal 2009-ben adták át a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola falai között, az arra legérdemesebb vizsgaremeket készítő végzős diák részére. Néhány év szünetet követően a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum segítségével a díj újjáéledt, s tovább szolgálja a tehetséges asztalosok, faipari szakemberek boldogulását.

Utóbbi időben megrendült egészségi állapota miatt visszavonultan élt. Súlyos betegségével vívott egyenlőtlen harcát 2021.12.26-án vesztette el.

Emlékét őrizzük!

forrás: kozmafa.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Csődhullámra számító cégek

Következő cikk

Nemzetközi informatikai siker a Soproni Egyetemről



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…