FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Muzsikál az erdő együttműködési megállapodás Nagyváradon

2021. szeptember 24-én Nagyváradon háromoldalú együttműködési megállapodás aláírására került sor annak érdekében, hogy elősegítse a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat megvalósítását Nagyvárad térségében, Bihar megyében.

Az együttműködési megállapodást Suciu Teodor, a Romsilva – Bihar megyei Erdészeti Igazgatóságának igazgatója, Tímár Miklós, a Nagyváradi Erdészeti Felügyelőség igazgatóhelyettese és Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke írta alá, mellyel megerősítették az elmúlt hat év együttműködését.

A megállapodásban lefektették, hogy a „Muzsikál az erdő” értékeit közösen kívánják népszerűsíteni, melynek a legfontosabb pillére, hogy az erdő és a zene erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába kívánja mozdítani a rendezvény résztvevőit.

A rendezvénysorozat kiemelten kezeli a helyi értékeket, elősegíti a helyi közösségek fejlődését, támogatja a helyi identitástudat erősödését. Növeli a térség vonzerejét a fiatalok körében, erősíti a helyben maradás esélyét. Lehetőséget kínál a szabadidő aktív eltöltésére a térség lakói és az ide látogató turisták számára egyaránt. A rendezvénysorozat fejleszti a térségi turizmust, minőségi rendezvényt hoz létre, igényes kulturális, művészeti programot kínál, egyfajta „kultúrmissziót” folytat. A „Muzsikál az erdő” szervezése kapcsán jelentős vidéki összefogás valósul meg a művészek, erdészek, természetvédők, önkormányzatok, civil szervezetek és a támogatók között. A megállapodás aláírásakor elhangzott, hogy az erdőt nem lehet csak pusztán megújuló energia és nyersanyagforrásnak tekinteni, hanem kiemelten fontos a védelmi és a közjóléti funkciója.

A dokumentum alapvetése, hogy a Kárpát-medence kiemelten fontos közös életterünk, olyan – természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi, történelmi, stb. – értékekkel, melyek megőrzése és átadása a jövő nemzedék számára a közös felelősségünk. Mindezeket csak összetartással – a helyi közösségek és a Kárpát-medencei nemzetek – összetartásával tudjuk megvalósítani.

Forrás: Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hello magyar design!

Következő cikk

Vadmacska figyelő kamerák



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések