FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hello magyar design!

A második alkalommal szervezett 360 Design Budapest keretében idén októberben 28 hazai formatervező, köztük 6 fiatal alkotó mutatkozik be az év egyik legjobban várt design kiállításán.

A tárlat idén sem lesz híján a különleges designtárgyaknak, képzőművészeti alkotásoknak és egyéb belsőépítészeti elemeknek, melyek mind a hazai alkotók tehetségét fémjelzik. Ne maradj le a magyar design remekeiről és látogass el október 4-10. között a Bálnába a 360 Design Budapest kiállításra!

A kiemelkedő sikerrel zárult és öt nemzetközi díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás ősszel ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. A Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett rendezvény új köntösbe bújva tér vissza, de a célja változatlan, hogy minél szélesebb körben bemutassa és megszerettesse a hazai és regionális formatervezés világát.

A 360 Design Budapesten ismét a formatervezőké a főszerep, hogy innovatív, fenntartható és egyedi alkotásaikkal lenyűgözzék a szakmai élet kiválóságait, a design rajongóit és a laikus érdeklődőket egyaránt. Idén a progresszív és innovatív designvállalkozások mellett feltörekvő formatervezők, valamit a V4-es országok tehetségei is helyet kaptak a kiállítók között.

Olyan formabontó design vállalkozások termékeit csodálhatjuk majd meg októberben, mint Leits Miklós, Loomiosa, LumoConcept, Oleant, Position, Nousu, és a Viaplant világítástechnikai megoldásai. De fontos szerepet kapnak a bútoripari alkotók, sarakele, Forms Design, Komok, Concrazy és Yoza termékei is a kiállításon.

A kerámiák és egyéb belsőépítészeti tárgyak szerelmesei az Error N’More, Baantal, Balazs Botos és OBAI kerámiaival, valamit a Komonka, RAWfiction, Boldizar Senteski, Meander és Esstre különleges designtárgyaival találkozhatnak, melyeken keresztül betekintést nyerhetnek a magyar formatervezés különleges világába.

Az idei év újdonságaként pedig a feltörekvő márkák – czikkcakk, Cserba Anna, Riederauer Dóra, itthon., Kokomo ceramics, Kovács Kristóf – is bemutatkoznak, hogy újító látásmódjukat és kreativitásukat elhozzák a 360 Design Budapest októberi kiállítására.

A design újdonságok négy rendhagyó kiállítói kategóriában kerülnek bemutatásra, azzal a leplezetlen szándékkal, hogy minél szélesebb körben és minél izgalmasabban mutassák be hazai és regionális formatervezés világát. Az első kategória a tervezői, a második a craft kategória, a harmadik kiállítótér főszereplői az anyagtudatos tervezők, végül, de nem utolsó sorban műtárgy értékű, iparművészeti eljárásokkal készült termékekkel találkozhatunk.

A beérkezett pályaműveket neves szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte, tagjai között helyet kapott Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztályának vezetője; Hosszú Gergely, többszörös Red Dot Díjas designer, a Co&Co Designcommunications Kft alapítója; Majcher Barbara, a Magyar Formatervezési Tanács vezető főtanácsosa; Ilosva Zsófia, a Design Pier nemzetközi rendezvényszervező cég alapítója, kurátor; Bonta Gáspár, a 360 Design Budapest programigazgatója, építész. Az MDDÜ oldaláról Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, Keresztury Árpád design igazgató véleményezte az izgalmasabbnál izgalmasabb pályamunkákat. A szakmai zsűri végül 28 tehetséges hazai tervező mellett tette le a voksát. Ők adnak majd ízelítőt a kiállítás keretén belül a magyar jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból, valamint kerámiáiból és használati tárgyaiból.

Semmiképp se maradj le a hazai és regionális designerek lenyűgöző alkotásairól! Látogass el a Red Dot díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállításra október 4. és 10. között! Regisztrálni az alábbi linken keresztül tudtok: LINK

forrás: 360 Design Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

HFDA Startup Program

Következő cikk

Muzsikál az erdő együttműködési megállapodás Nagyváradon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések