FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hello magyar design!

A második alkalommal szervezett 360 Design Budapest keretében idén októberben 28 hazai formatervező, köztük 6 fiatal alkotó mutatkozik be az év egyik legjobban várt design kiállításán.

A tárlat idén sem lesz híján a különleges designtárgyaknak, képzőművészeti alkotásoknak és egyéb belsőépítészeti elemeknek, melyek mind a hazai alkotók tehetségét fémjelzik. Ne maradj le a magyar design remekeiről és látogass el október 4-10. között a Bálnába a 360 Design Budapest kiállításra!

A kiemelkedő sikerrel zárult és öt nemzetközi díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás ősszel ismét kitárja kapuit a nagyközönség előtt. A Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett rendezvény új köntösbe bújva tér vissza, de a célja változatlan, hogy minél szélesebb körben bemutassa és megszerettesse a hazai és regionális formatervezés világát.

A 360 Design Budapesten ismét a formatervezőké a főszerep, hogy innovatív, fenntartható és egyedi alkotásaikkal lenyűgözzék a szakmai élet kiválóságait, a design rajongóit és a laikus érdeklődőket egyaránt. Idén a progresszív és innovatív designvállalkozások mellett feltörekvő formatervezők, valamit a V4-es országok tehetségei is helyet kaptak a kiállítók között.

Olyan formabontó design vállalkozások termékeit csodálhatjuk majd meg októberben, mint Leits Miklós, Loomiosa, LumoConcept, Oleant, Position, Nousu, és a Viaplant világítástechnikai megoldásai. De fontos szerepet kapnak a bútoripari alkotók, sarakele, Forms Design, Komok, Concrazy és Yoza termékei is a kiállításon.

A kerámiák és egyéb belsőépítészeti tárgyak szerelmesei az Error N’More, Baantal, Balazs Botos és OBAI kerámiaival, valamit a Komonka, RAWfiction, Boldizar Senteski, Meander és Esstre különleges designtárgyaival találkozhatnak, melyeken keresztül betekintést nyerhetnek a magyar formatervezés különleges világába.

Az idei év újdonságaként pedig a feltörekvő márkák – czikkcakk, Cserba Anna, Riederauer Dóra, itthon., Kokomo ceramics, Kovács Kristóf – is bemutatkoznak, hogy újító látásmódjukat és kreativitásukat elhozzák a 360 Design Budapest októberi kiállítására.

A design újdonságok négy rendhagyó kiállítói kategóriában kerülnek bemutatásra, azzal a leplezetlen szándékkal, hogy minél szélesebb körben és minél izgalmasabban mutassák be hazai és regionális formatervezés világát. Az első kategória a tervezői, a második a craft kategória, a harmadik kiállítótér főszereplői az anyagtudatos tervezők, végül, de nem utolsó sorban műtárgy értékű, iparművészeti eljárásokkal készült termékekkel találkozhatunk.

A beérkezett pályaműveket neves szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte, tagjai között helyet kapott Horváth Judit, az Iparművészeti Múzeum Kortárs Dizájn Főosztályának vezetője; Hosszú Gergely, többszörös Red Dot Díjas designer, a Co&Co Designcommunications Kft alapítója; Majcher Barbara, a Magyar Formatervezési Tanács vezető főtanácsosa; Ilosva Zsófia, a Design Pier nemzetközi rendezvényszervező cég alapítója, kurátor; Bonta Gáspár, a 360 Design Budapest programigazgatója, építész. Az MDDÜ oldaláról Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója, Keresztury Árpád design igazgató véleményezte az izgalmasabbnál izgalmasabb pályamunkákat. A szakmai zsűri végül 28 tehetséges hazai tervező mellett tette le a voksát. Ők adnak majd ízelítőt a kiállítás keretén belül a magyar jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból, valamint kerámiáiból és használati tárgyaiból.

Semmiképp se maradj le a hazai és regionális designerek lenyűgöző alkotásairól! Látogass el a Red Dot díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállításra október 4. és 10. között! Regisztrálni az alábbi linken keresztül tudtok: LINK

forrás: 360 Design Budapest

Előző cikk

HFDA Startup Program

Következő cikk

Muzsikál az erdő együttműködési megállapodás NagyváradonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Bútoripar munkaerőpiaci kihívásai

Jelen dokumentum az Enrawell Consulting Kft. gondozásában, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség megbízásából, a GINOP-5.3.5-18-2020-00180 kódszámú, „A…
Total
0
Share