FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Szilvásvárad: Együtt a vadászokkal

Szombaton nyitja kapuit az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás, Budapesten a Hungexpon és több vidéki helyszínen. A Világkiállítás beharangozó rendezvényére látogathattak el a vadászat iránt érdeklődők Szilvásváradra, 2021. 09. 18-án, szombaton.

Az Együtt a vadászokkal! c. programot az EGERERDŐ Zrt. szervezte, mely az egész család számára sok érdekes programot kínált a Szalajka-völgy több helyszínén. A legkisebbek vadászati témájú kézműves tárgyakat készíthettek a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeum kertjében. Sok érdeklődő kipróbálta az íjászkodást a Szabadtéri Erdészeti Erdei Múzeumban, ahol tradicionális, sport és csigás íjjal adhatták le lövésüket 3D-s célokra és céltáblára a látogatók.

Nagy sikert aratott a Gloriette-tisztáson lévő trófeabemutató és interaktív foglalkoztatás is. Ezen az állomáson a gyerekek az EGERERDŐ Zrt. és az Országos Magyar Vadászkamara kollégáinak segítségével megismerkedhettek a vadon élő állatokkal, életükkel. Sok látogató ügyesen felismerte az állatok hangjait és a vadnyomokat, melyet kisebb ajándékokkal díjaztak a kiállítók.

A gyerekek kedvencei – hasonlóan az Erdészeti Nyílt Napokhoz – a vadászkutyák voltak, akiket a simogatáson felül még munka közben is megfigyelhettek a vendégek. Soma, a drótszőrű magyar vizsla és társai a nap végére teljesen kifáradtan indultak haza, hiszen nagyon mozgalmas napon voltak túl.

A nap Szarvasbőgő kisvonattal zárult, mely program keretében erdész-vadász szakembereink meséltek a gímszarvasok rejtélyes életéről és szokásairól. Szerencsénkre megérkezett a hűvösebb idő, ami a bikák bőgésére pozitív hatást gyakorolt. Ennek köszönhetően a Szarvasbőgő kisvonattal érkező vendégeink nem maradtak élmény nélkül, hiszen ők is meghallhatták a gímbikák koncertjét a sötétedő erdő mélymén.

A sokszínű program sikerét az is mutatja, hogy közel 3000 ember vett részt az egyes kiállításokon, foglalkozásokon, melyeket 11 órától egészen sötétedésig nagy érdeklődés követett.

Forrás: Egererdő Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tamási-Miklósvár Parkerdő emlékkeresztje

Következő cikk

LIGNA online: szeptember 27-29.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések