FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fátyol Iskolaprogram

Az általános és a középiskolások bevonására szolgál a hétfőn induló Fátyol iskolaprogram, amelyre már több mint 38 ezren jelentkeztek – mondta Kovács Zoltán az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos a rendezvényen hétfőn Budapesten.

Hozzátette, a kiállítás fő üzenete – egy a természettel – azt is sugallja, hogy „rengeteg a teendőnk, amikor a következő generációk tudásáról, tapasztalatáról beszélünk”, ezért kezdettől fogva fontos szempont volt a gyerekek, a fiatalok megszólítása.

Kovács Zoltán közölte: „olyan urbanizált világban élünk, ahol még akár egy kisvárosban is, a gyerekek egyre kevésbé részei a természet hétköznapi működésének”.

Úgy vélte, a fiatalok itt a kiállításon sűrítve kapják meg azokat az ingereket – akár a virtuális valóság révén, szimulátorok segítségével -, amelyek felkeltik a természet iránti érdeklődésüket.

A kiállítás szervezői arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a Fátyol iskolaprogram első résztvevőiként több mint hetven diákcsoport háromezer diákja látogat el hétfőn a világkiállítás budapesti helyszínére, a Hungexpóra, hogy vezetett sétákon ingyenesen ismerkedjenek meg a rendezvénnyel.

Kiemelték, a programra továbbra is várják az érdeklődők jelentkezését.

A kiállításra a Fátyol iskolaprogram segítségével érkezett tanár, Kun László, az MTI-nek elmondta, hogy 13 gyerekkel jöttek Karcagról, hogy bejárják a kiállítást. A földrajz-testnevelés szakos tanár, aki hobbi vadász is egyben, fontosnak nevezte, hogy ellátogathatnak a világkiállításra, hogy a gyerekek lássák „miért vadászunk, miért hasznosítjuk ezeket a vadállatokat”, valamint más nemzetek vadászati szokásait is megismerjék.

forrás: SZON

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vadmacska figyelő kamerák

Következő cikk

Románia - erdészeti ellenőrzésekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések