FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

LIGNA online: szeptember 27-29.

LIGNA.Innovation Network néven tartja online eseményét szeptember végén a Deutsche Messe és a Német Gépipari Szövetség (VDMA) faipari szekciója.

A LIGNA az elsődleges és másodlagos faipar számára a termékek és szolgáltatások teljes skáláját bemutatja: szerszámok, gépek és berendezések egyéni és sorozatgyártáshoz, felülettechnológia, faalapú anyagok gyártása, fűrészüzemi technológia, fából származó energia, gépalkatrészek és automatizálási technológia valamint erdészet, fakitermelő és fűrészüzemi gépek. A LIGNA.Fórum, az erdészeti és elsődleges iparágak faipari csúcstalálkozója. A szokásos következő LIGNA 2023. május 15-19. között lesz.

A LIGNA kétévenkénti esemény és 2021. tavaszán a vírus miatt sajnos elmaradt. A szervezők tapasztalatot gyűjtöttek az online szakvásár szervezésben. A LIGNA évben a fafeldolgozó és famegmunkáló iparnak meg kell vitatnia az aktuális ipari tendenciákat, bemutatnia az újításokat és kapcsolatba kell lépni az érdekelt felekkel, ezért szervezték őszre a LIGNA.Innovációs Hálózatot.

A 2021. szeptember 27-29. közötti LIGNA.Innovation Network három pillérből áll – Expo, Konferencia és Networking -, és a Hannoveri Kiállítási Központ H’Up streaming stúdiójában zajlik.

Az Expo területén a látogatók közvetlenül hozzáférhetnek a kiállítók széles termék választékához. A legjobb esetek applikációi, videó oktatóanyagok, élő közvetítések és videocsevegések lehetővé teszik számukra, hogy ne csak a folyamatok optimalizálására vonatkozó konkrét megoldásokat ismerjék meg, hanem közvetlen eszmecserét is kezdeményezzenek a kiállító cégekkel.

A virtuális konferencia 2021. szeptember 27-én kezdődik, és a LIGNA kulcsfontosságú témáit emeli ki, mint például a digitalizáció és az összeköttetés használata a fafeldolgozás átalakításához, a faépítés előregyártási folyamatai, vagy az új téma, a “Biogazdaság folyamattechnológiái”. A program a fát tekinti a legfontosabb megújuló erőforrásnak, és új feldolgozási lehetőségeket emel ki, amelyek előmozdítják az ipar gazdasági és műszaki innovációit. A kétnapos konferenciát bemutató sajtóanyag angolul. A német és angol nyelvű (szinkrontolmácsolás) előadásokat és panelbeszélgetéseket élőben közvetítik a H’Up-ból a Hannoveri Kiállítási Központ 18. csarnokából reggel 9 órától délután 6 óráig 2021. szeptember 27-én és 28-án.

A hálózati funkció (Networking) lehetővé teszi, hogy a LIGNA.Innovation Network minden résztvevője közvetlenül kapcsolatba lépjen a kiállítókkal, előadókkal és látogatókkal. A személyre szabott belépési oldal ezt támogatja megfelelő műszerfallal, amely megjeleníti a látogató számára releváns cégeket, előadókat és résztvevőket. Innen a látogató közvetlen kapcsolatfelvételt kezdeményezhet, majd chaten vagy videohíváson keresztül csatlakozhat.

(2022. június 1-2. között pedig a Rosenheimi Műszaki Egyetem (Rosenheim Technical University of Applied Sciences) házigazdaságával lesz a LIGNA fő témáival foglalkozó online esemény.)

Regisztrálni lehet az esemény honlapján.

A LIGNA nyitólapja angolul. (Meglepő: németül nekem nem sikerült megnyitni a honlapot!) Itt lehet regisztrálni a LIGNA-Innovation Networkre is.

Forrás: LIGNA,
Tallózta: MM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szilvásvárad: Együtt a vadászokkal

Következő cikk

Erdei ökoszisztémák értéknövelését célzó pályázat változott



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések