FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szent Hubertus búcsú

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a IV. Kelet-Cserháti Trófeaszemlével – tájékoztatta az MTI-t a kegyhely sajtófőnöke.

A Szent Hubertus búcsú mindig az év utolsó zarándoklata Mátraverebély-Szentkúton, amelynek különlegessége, hogy egy dámbika terítéke is díszíti a templomot, kiemelve a rendezvény egyediségét – mondta Kerekes-Dancsok Regina, hozzátéve: a szervezők idén is abban bíznak, hogy “Szent Hubertus eléjük vezeti a vadat”. (Szent Hubertus a vadászok, erdészek, lövészcéhek védőszentje.)

A trófeabemutató a szakmai közönségnek 2021. október 30-án, délelőtt 10 órakor kezdődik, 11 órától pedig a Szent Hubertus-mise lesz.

A sajtófőnök közölte: a rendezvény elsősorban vadászoknak szól, de délutántól a szervezők szívesen fogadnak minden érdeklődőt. Idén egy különleges, virtuális vadászatot is rendeznek a helyszínen felállított sátorban, illetve a vadászterületeken történő gazdálkodást segítő informatikai rendszert is bemutatják.

A Szent Hubertus búcsú a 16., és egyben idei utolsó búcsú lesz a Nógrád megyei nemzeti kegyhelyen.

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tücsköm, bogaram - kiállítás

Következő cikk

Kik pénzelik az erdőpusztító vállalatokat?Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések