FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az erdő nem szemétlerakó

Több mint 370 köbméter, hozzávetőleg 90 tonna hulladéktól tisztították meg a X. kerületi Terebesi erdő egy újabb részét – közölte a Budapesti Közművek Zrt. szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az FKF Köztisztasági Divízió és a Főkert Kertészeti Divízió szakemberei október 29. és november 8. között kézi és gépi erővel tisztították meg az illegális hulladéklerakásról „elhíresült” területet.

A tizedik kerületben, „az úgynevezett Fehérdűlő területén található Terebesi erdő jelentős zöldfelülete Budapestnek, amely évek óta leginkább az ott elhelyezett nagy mennyiségű szemétről, illegális hulladéklerakókról volt ismert” – írták.

A kommüniké szerint az erdő legszennyezettebb területe korábban a Főkert Zrt. tulajdonába tartozó, de már rég nem használt telephely volt, ahonnan már 2020 decemberében fővárosi összefogással – a munkálatokba a területen lakókat is bevonva – több mint 2000 köbméter illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek össze és szállítottak el.

Az elmúlt napokban a kiserdő többi, beljebb eső és erdős területét tisztították meg.

„Az illegálisan odahordott szeméthalmok forrása döntően lakossági és építési vállalkozói eredetű, akik a meglévő zöldfelületeinket ingyenes lerakónak nézik”  – olvasható a közleményben.

A társaság közölte, a hulladéklerakás megakadályozására a „fő gócpontént ismert” telephelyet betonelemekkel torlaszolták el. További két ponton földsáncokat is kialakítottak a behajtás megakadályozása érdekében. Hosszabb távon ezeket a sáncokat szintén betonelemekre cserélik majd.

(Kiemelt kép: illusztráció. Szemetet szednek a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai a Tisztítsuk meg az országot program sajtótájékoztatójának helyszínén, a Gyáli út 50. szám melletti erdős területen 2020. szeptember 7-én. Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

forrás: 168.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Magán erdőgazdálkodás jövője

Következő cikk

SMART3R the BETTER!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…