FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdő, erdő, eeeerdőőőő

2021. decemberében a FŐKERT munkája új feladatkörrel bővül. Immár 42 db, összesen 309,3 hektár alapterületű, fővárosi tulajdonú erdőterület kezelésével is foglalkozunk.

Az új feladat elvégzésére új munkatársak is csatlakoztak a stábhoz, megalakult a Természetvédelmi Csoporttal szorosan együttműködő, ötfős Erdőkezelési Csoport.

A BP Fatár alkalmazásba újonnan bekerült erdő adatok között minden terület pontos földrajzi elhelyezkedése és fényképes ismertetője megtalálható, ez utóbbi a FŐKERT honlapján is elérhető (www.fokert.hu/erdok).

Az egyes területek leírásaiból megismerhetjük azok jelenlegi állapotát, természeti értékeit, a veszélyeztető tényezőket és esetenként a felmérésekben feltárt rövid távú kezelési feladatokat is.

A minél természetesebb, őshonos fa- és cserjefajokból álló, hosszú távon önfenntartó erdőfoltok fenntartása, illetve a rossz állapotú erdők szakszerű kezelése Budapest biológiai sokféleségét növeli, élőhelyet kínál a városban élő állatok számára, hozzájárul a klímavédelemhez és a látogatható erdők a kirándulók számára is kiváló célpontot jelentenek.

BP Fatár alkalmazás letöltése: https://apple.co/3s3Bvqp vagy https://bit.ly/bpfatar_googleplay

Ha már régebben letöltötte a BP Fatár alkalmazást okoskészülékére, az új adatok frissítés után lesznek láthatók. BP Fatár weboldal: https://infogardenweb.hu/bpfatar/

forrás: FŐKERT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

ForestKitchen.hu - szarvasgomba webshop

Következő cikk

Jaf Holz támogatás szaktantermek felújításához



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések