FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EFUF konferencia a városi erdőgazdálkodásról

2022. május 17-21. között Belgrádban lesz a a Városi Erdőgazdálkodás Európai Fórumának konferenciája.

A fórum témája az alkalmazkodási intézkedések a városi erdőkben.

Az EFUF 2022 remek alkalom lesz arra, hogy megismerkedjünk a városi erdőkben alkalmazott alkalmazkodási intézkedésekkel kapcsolatos új és élvonalbeli kutatásokkal, valamint arra, hogy inspiráló gyakorlati szakemberekkel, haladó kutatókkal és az ágazat vezető politikusaival megvitassuk, hogyan lehet javítani a városi erdőgazdálkodást egy gyorsan változó világban.

Felhívás előadás tartására:

A 24. Európai Városi Erdőgazdálkodási Fórum (EFUF) szervezői felhívják a városi erdészeti szakembereket, szakpolitikai döntéshozókat, kutatókat és menedzsereket, hogy nyújtsanak be összefoglalókat a fórumra. Ide tartoznak többek között az alkalmazott és a tudományos kutatások, a szakpolitikai döntéshozatalban, tervezésben, irányításban, a civil társadalom bevonásában és sok más területen dolgozó szakemberek és gyakorlati szakemberek nézőpontjai és tapasztalatai. Az EFUF hangsúlyozza a gyakorlat és a tudományos ismeretek összekapcsolását, és a lehetséges formák sokféleségét ösztönzi a konferenciához való hozzájárulásra.

  1. téma: Adaptív ökológiai intézkedések a városi erdőkben: az éghajlatváltozás, a szennyezés, a természeti katasztrófák, az ellenálló képesség, a biológiai sokféleség csökkenése, beleértve az invazív fajokat, a szennyezés, a biológiai sokféleség és a városi ökoszisztémák kezelésének innovatív megközelítései jelentette kihívások feltárása.
  2. téma: Társadalmi-környezeti-gazdasági intézkedések a városi erdőkben: a tudatosság, az oktatás, a rekreáció, az esztétika, az idegenforgalom és a vállalkozói szellem kihívásainak és lehetőségeinek feltárása az egészségügyi és jóléti szolgáltatások, a területi befogadás és kirekesztés mellett.
  3. téma: Tervezési és irányítási intézkedések a városi erdőkben: a városi erdőkben a több érdekelt fél részvételének feltárása a monitoring értékelés, a politikaalkotás, a területrendezés, a városi erdőkre vonatkozó szabályozás, a közös alkotás, a közös kormányzás és a természetalapú megoldások mellett.

Az előadások összefoglalójának leadási határideje: 2022. február 1. Így ennek a jelen cikk alapján feltehetően már senki sem fog nekilátni, de a fentiek mutatják a leendő témákat. Minden esetre a szerzőknek legkésőbb április 30-ig kell regisztrálniuk.

Forrás: EFUF

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

NAK: Új év, régi-új kihívások az erdészetben

Következő cikk

KARDEX Kft.: folyamatos a termelés és a kiszállítás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések