FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti Tudományos Konferencia

A Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara és Erdészeti Tudományos Intézete 2022. február 10-én – az első erdészeti tanóra megtartásának évfordulóján – Erdészeti Tudományos Konferenciát szervez, melyhez a Vérteserdő Zrt. is hozzájárult.

A konferencián plenáris előadásokon, majd ezt követően több szekcióban tematikus előadásokon lehet részt venni. A plenáris előadások aktuális problémákra, innovatív módszerekre és a digitalizációra fognak fókuszálni. A rendezvény védnöke és a konferenciát megnyitja Zambó Péter az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára.

A szervezők a konferenciával kapcsolatban két elektronikus kiadványt terveznek megjelentetni. A konferencia előtt egy absztrakt kötetet, amiben az előadások rövid összefoglalója szerepel. Ezt követően az előadások szerzői lehetőséget kapnak munkájuk részletes megjelenítésére is. A konferencia „hibrid” megszervezésben kerül lebonyolításra, vagyis lehetőség lesz személyesen is jelen lenni, de a MS Teams segítségével online is követhető lesz. A konferencián a részvétel ingyenes.

A konferencia előzetes programja → és az absztraktkötet → is letölthető.

Előzetes Program
9:45 Megnyitó
Zambó Péter államtitkár, Heil Bálint dékán
10:00 – 12:00 Plenáris ülés
Plenáris ülés
moderátor: Heil Bálint
10:00 – 10:20 Somogyi Zoltán: Klímasemlegességet erdőkkel! – na de milyen áron?
10:20 – 10:40 Csóka György: Proaktív erdővédelem – A jövő erdeinek egészségbiztosítása
10:40 – 11:00 Gál László: Gyakorlati válaszok a klímaváltozás okozta negatív hatásokra / Olasz molyhos tölgy (Q. virgiliana) és a hamvas tölgy (Q. pedunculiflora) erdészeti génmegőrzése és fejlesztése Tolna megyében
11:00 – 11:20 Heil Bálint, Péterfalvi Ágnes, Cserpes Tamás, Kovács Gábor, Puskás Lajos, Czimber Kornél, Brolly Gábor: Győri Püspöki Kert komplex felmérése és 3D kerttervezése a geomatika és geodesign eszközeivel
11:20 – 11:40 Polgár András, Elekné Fodor Veronika, Zsidákovits Norbert, Kovács Zoltán, Lakatos Barbara, Lakatos Ferenc, Fábián Attila Gábor: Soproni Egyetem – Zöld Egyetem a fenntarthatósági világrangsorok tükrében
11:40 – 12:00 Szabados Ildikó: Mit vár a szakmapolitika és a gyakorlat a kutatástól?
12:00 – 13:00 Ebédszünet
13:00 – 17:20 Szekcióülések 8 szekcióban (részletek itt)

Fontosabb határidők:
2022. január 28. A konferenciára jelentkezés határideje nem előadók részére.
2022. február 10. A konferencia időpontja (helyszíne: Soproni Egyetem)

Jelentkezni résztvevőként ide kattintva → lehet, ahol lehetőség van a részvétel módjának megadására is.

A konferencia akkreditálva lesz az NFK jogosult erdészeti szakszemélyzet képzési rendszerébe. Azon személyek, akik kreditet szeretnének jóváíratni, a regisztrációs űrlapon adják meg az erdészeti szakszemélyzeti nyilvántartási kódjukat is, csak ennek ismeretében lehetséges igazolni a teljesítést. A jelenléti formát választó személyek esetében az igazolás előfeltétele a jelenléti ívek (plenáris + szakmai szekciók) aláírása. Az on-line formában résztvevők esetében random időpontban lekérjük az on-line felületre bejelentkezett személyek listáját, ez tekinthető majd jelenléti ívnek. A gyakorlati feladat akkor tekinthető sikeresnek, ha a feltett kérdések több, mint felére (≥ 51%) helyes válasz érkezik.

A járványhelyzet miatt jelenléti formában a szervezők csak azokat tudják fogadni a helyszínen, akik érvényes oltási igazolvánnyal rendelkeznek. Ez lehet a magyar vagy az európai igazolás, és bemutatható fizikai adathordozón vagy mobil eszközön is.

forrás: Vérteserdő Zrt. – az Erdészeti Tudományos Konferencia arany fokozatú támogatója

Kiegészítés: A konferencia meghirdetése a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának honlapján. Itt olvasható az összes támogató felsorolása.

A konferencia arany fokozatú támogatói:

A konferencia ezüst fokozatú támogatói:

A konferencia bronz fokozatú támogatói:

A támogatást az Erdőmérnöki Kar és az Erdészeti Tudományos Intézet tisztelettel köszöni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Megújuló felsőoktatás

Következő cikk

Környezetvédelmi konzultáció zajlott



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések