FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mocsárciprusok Tiszaigaron

Teljesen elvarázsolt világba csöppen az, aki ellátogat a Tiszaigari Arborétuma.

Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt

Drónnal készített képeken csodálhatjuk meg ezt a hihetetlen színekkel és egészen mesebeli hangulattal csábító amerikaimocsárciprus-erdőt a Tiszaigari Arborétumban 2022. január 2-án. A mintegy ezerötszáz mocsárciprus egyedet számláló erdő 2022 első napjaiban egészen gyönyörű látványt nyúlt már lehullott, vörösesbarna tűleveleivel.

A Tiszaigari Arborétum egyébként a Tisza- tó közelében található, története 1867-ig vezethető vissza, amikor Széky Péter sétakert építésébe kezdett. Az arborétum fő funkciója, hogy megőrizze keményfaligetek képviselőinek megmaradt egyedeit és azokat a növénykert más hazai és tájidegen fajaival együtt, gyűjteményjelleggel gondozza, fejlessze és 1976-ban természetvédelmi területté is nyilvánították.

A húsz hektáros arborétumot, benne ezzel a csodás látvánnyal, az év minden napján megnézhetjük négyszáz forintos belépőjegyért cserébe. Az arborétum fenntartója a NEFAG Zrt.

forrás: Roadster

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdők védelme Kecskeméten

Következő cikk

Hulej Zoltán: „…Selmec, Selmec, sáros Selmec…”



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések