FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

34000 karácsonyfát kínál a Romsilva

Az idei téli ünnepekre összesen 33 996 karácsonyfának való fenyőt kínál eladásra a Romsilva. Az országos erdészeti igazgatóság szerdai tájékoztatása szerint az áruba bocsátandó fenyők közül 22 551 jegenyefenyő, 11 445 lucfenyő. Hetven százalékuk a Romsilva csemetekertjeiből kerül ki, a többit erdőritkítási munkálatok során vágták ki.

A fenyő fajtájától és méretétől függően idén is 15 és 35 lej között változnak az árak. Egy legfeljebb 1,3 méter magas lucfenyő darabjáért 15 lejt kérnek, a 2 és 3 méter közötti jegenyefenyőért 35 lejt kell majd fizetni.

A három méternél magasabb fenyőkre vonatkozó igénylések különleges rendelésnek minősülnek – jegyzi meg a Romsilva. A karácsonyfának való fenyők az erdészeti hivataloknál vásárolhatók meg, és a magánszemélyek előnyt élveznek a vásárláskor.

A Romsilva mintegy 3,13 millió hektár erdőterületen gazdálkodik, ez az ország erdős felületeinek 48 százalékát teszi ki.

forrás: AGERPRES/(RO – szerző: Nicoleta GHERASI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Román jogszabály az erdészek védelmére

Következő cikk

5. Erdészeti, Faipari és Zöld Gazdasági FórumStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések