FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

34000 karácsonyfát kínál a Romsilva

Az idei téli ünnepekre összesen 33 996 karácsonyfának való fenyőt kínál eladásra a Romsilva. Az országos erdészeti igazgatóság szerdai tájékoztatása szerint az áruba bocsátandó fenyők közül 22 551 jegenyefenyő, 11 445 lucfenyő. Hetven százalékuk a Romsilva csemetekertjeiből kerül ki, a többit erdőritkítási munkálatok során vágták ki.

A fenyő fajtájától és méretétől függően idén is 15 és 35 lej között változnak az árak. Egy legfeljebb 1,3 méter magas lucfenyő darabjáért 15 lejt kérnek, a 2 és 3 méter közötti jegenyefenyőért 35 lejt kell majd fizetni.

A három méternél magasabb fenyőkre vonatkozó igénylések különleges rendelésnek minősülnek – jegyzi meg a Romsilva. A karácsonyfának való fenyők az erdészeti hivataloknál vásárolhatók meg, és a magánszemélyek előnyt élveznek a vásárláskor.

A Romsilva mintegy 3,13 millió hektár erdőterületen gazdálkodik, ez az ország erdős felületeinek 48 százalékát teszi ki.

forrás: AGERPRES/(RO – szerző: Nicoleta GHERASI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Román jogszabály az erdészek védelmére

Következő cikk

5. Erdészeti, Faipari és Zöld Gazdasági Fórum



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…