FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új kilátót épít a TAEG Zrt.

Balesetveszélyessé vált a Tómalom-fürdő szomszédságában található Kecskehegyi-kilátó, így a szakemberek biztonsági okokból az elbontása mellett döntöttek és egy újat építenek a helyére.

A kilátót még 2018-ban kerítették el, miután a fenntartó Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. bejárás során megállapította, hogy az építmény lépcsői, tartóoszlopai elkorhadtak. A szakértők felmérése során kiderült, hogy több tartóoszlopot, a lépcsőzetet, szerkezeti elemet cserélni kell a biztonságos használathoz.

Akkor gondolkoztak egy esetleges felújításon is, de végül egy teljesen új kilátó felépítése mellett döntöttek, ami a közelmúltban vette kezdetét.

Az új magaslati kilátó négy tartóoszlopon álló faszerkezet lesz, melyre 56 lépcsőn lehet feljutni. A sátortetős építmény magassága 13,80 méter, a kilátószint pedig 11,20 méteren lesz.

A Kecske-hegyi kilátó elődje egyébként még 1905-ben készült el, majd a második világháború alatt összedőlt. A Tanulmányi Állami Erdőgazdaság 1971–72-ben kilátóépítési programba kezdett, melynek első állomásaként épült meg a Fertőrákos határában álló faszerkezetű létesítmény Rosenstingel Antal tervei alapján.

forrás: Kisalföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti szaporítóanyagok EU-s konzultációja

Következő cikk

Gyászhír - Gencsi László [98]Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések