FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Új lámpák az Ojtozi sétányon

Fotók: Griechisch Tamás

A 700 méteres lővereki sétányon 41 új lámpatestet helyeztek el. Az átadást hétfőn délelőtt a városvezetés jelenlétében tartották meg. A fejlesztés a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. saját forrásából készült el.

A 700 méteres lővereki sétányon 41 új lámpatestet helyeztek el. A felújítást a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. hajtotta végre. Dr. Sándor Gyula vezérigazgató elmondta: 2010-ben kapott a sétány kivilágítást, mely műszakilag elavult, így szükség volt a cserére.

Dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: a város és a TAEG kapcsolata kiváló, ami a megvalósult fejlesztésekben is megmutatkozik. – A Lőverek városrész folyamatosan fejlődik, melyre jó példa a Modern Városok Programban megvalósult Lőver Uszoda is, vagy a számos felújított út. Sétautak újultak meg, utcabútorokkal kiegészítve kormányzati forrásból a városrészben, street workout parkot alakítottunk ki. A fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a kirándulók még komfortosabban tölthessék el itt az idejüket – fejtette ki.

Dr. Simon István alpolgármester a jelenlévő túrázó fiataloknak felidézte a sétányon álló emlékmű történetét.  – Az alkotás 1917. augusztus elején, az erdélyi Ojtozi-szorosban harcolt soproni 18-as honvédek emlékét őrzi. Az 1934-ben felállított emlékmű az Ojtozi-szorosban állítottnak majd megsemmisítettnek a hű mása. Az emlékművet 2002-ben újította fel a Soproni Ifjúságért és Környezetünk Védelműéért Alapítvány – részletezte az alpolgármester, majd hozzátette: az önkormányzat a kormányzati támogatással megvalósuló gyógyhelyprogram részeként megvalósította az Ojtozi sétány környezetrendezési, felújítási munkáit.

Az Ojtozi sétány a Soproni Parkerdő egyik legkedveltebb területe. Része a Várisi sétaútnak, valamint az erdei tornapálya is ezen az úton halad.

A fejlesztések ezzel nem állnak meg, a TAEG tervei között szerepel új erdei sétaút és turistaszállás kialakítása is.

forrás: SopronMédia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pusztulnak a feketefenyők

Következő cikk

Slágercikk lett a tűzifa és a kályhaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések