FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöld Minősítés díj

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete és a Zöld Követ Egyesület közösen elindította a Zöld Minősítés díj elnevezésű pályázatát, amellyel támogatja a szolgáltatói szektorban környezettudatosan működő cégeket és közelebb hozza őket a magyar családokhoz.

A Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete (FICSAK) eddigi környezettudatosságra nevelő és a gyermekeink, unokáink számára megteremhető zöldebb jövő melletti elkötelezett munkásságának egy újabb állomása a Zöld Minősítés díj pályázat, amelynek keretében hosszútávú célkitűzése, hogy a magyarországi fogyasztói réteg egy megbízható minősítési rendszer segítségével könnyedén tudjon tudatosan és zölden élni. A díj szakmai partnere a Zöld Követ Egyesület.

A Zöld Minősítés díjról

A díjat bármelyik Magyarországon működő szolgáltatóhely megszerezheti, amennyiben a 40 kérdésből álló online minősítési kérdőíven megfelelt. (A díj ingyenesen és hivatalos dokumentáció bemutatásától mentesen megszerezhető.) A 2022 január végéig tartó időszakban kiemelt szerepet kapnak a pályázaton belül a fitnesztermek, fodrászok, kozmetikusok, szálláshelyek és vendéglátóegységek.

A díj megszerzésével a szolgáltatóhelyek jogosultak a Zöld Minősítés díj hivatalos logójának használatára, amellyel környezettudatos működésüket jelezhetik mind az üzletükben, mind a honlapjukon.

A pályázatban sikeresen résztvevő cégeknek lehetőségük van további, a működésüket segítő támogatást igénybe venni.

A pályázat célkitűzéseiről

A környezettudatosan működő szolgáltatóhelyek felkutatása és segítése mellett a pályázat fontos célkitűzése, hogy a magyarországi családokkal megismertesse ezeket a cégeket. A FICSAK és a Zöld Követ Egyesület hisz abban, hogy a zöldebb jövő fontos alakítója a most felnövekő nemzedék, így a pályázat munkásságán belül olyan közösség kialakítása van folyamatban, ahol szakmailag megalapozott és hosszútávú célkitűzésekben gondolkodó megoldások részesei és alakítói lehetnek.

A Zöld Minősítés díj hivatalos honlapja, egyben jelentkezési felülete: https://zoldminosites.hu/

Bővebb információ: Király Nóra, +36 30 655 1100, ficsak@gmail.com, zoldminosites@zoldminosites.hu

A pályázat támogatója a Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A Fiatal Családosok Klubjának (FICSAK) legfontosabb célja, hogy a társadalom és a családok közt a kommunikációs csatorna szerepét betöltse, a társadalom figyelmét a családokra irányítsa, feléjük pedig az őket érintő lehetőségeket kommunikálja. Munkájukkal közösséget teremtenek a fiatal családosoknak, szülőknek, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, problémáikban kölcsönösen segítséget kaphatnak egymástól és szakembereiktől. Hisznek abban, hogy a család és a gyermekek a társadalom legfontosabb építőkövei.

A Zöld Követ Egyesület (Zöld Követ) célja, hogy irányt mutasson a környezetvédelem iránt érdeklődők számára, a családokkal megismertesse a környezettudatos nevelést és edukálja a felnővő generációt, hiszen a jövő az ő kezükben van. Úgy gondoljuk, hogy hazánkban is kiemelt szerepet kell kapjon közvetlen környezetünk megóvása, hiszen egyre nagyobb környezeti problémákkal kell szembenéznünk. Figyelmet kell fordítanunk a klímaválságra, részt kell vennünk az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, közösen! Hisszük, hogy ehhez szemléletformálásra van szükség!

Forrás: FICSAK és Zöld Követ, illetve zoldminosites.hu

Észrevétel: Erdőgazdasági (magán és állami) szálláshelyek és vendéglátóhelyek számára célszerű lehet ezen minősítés. (MM)

Előző cikk

SOE: erdészképzés és sok minden más

Következő cikk

Felértékelődött a munkaerőStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Kaktuszok a Kiskunságban

Komoly károkat okozhat, ha valaki kidob egy szobanövényt! “Erdészeti társaságunk működési területén is egyre nagyobb erdővédelmi, természetvédelmi, közegészségügyi…