FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tavaszköszöntő rendezvény a környezettudatosság jegyében 

Zenével, tánccal és színes rajzokkal köszöntötték a tavaszt a Szent Erzsébet Általános iskola tanulói és pedagógusai a Quercus Egyesület által szervezett hagyományteremtő szombati rendezvényén, Sárospatakon. Az esemény fókuszában a környezetvédelem, a hagyományok és a kultúra állt.

László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára köszöntőjét azzal indította, hogy a környezettudatos életmódot és a hagyományőrzést nem lehet elég korán elkezdeni, ezt igazolják az eseményre elkészült gyermekrajzpályázat tavaszt idéző képei is. Elmondta, hogy az Agrárminisztérium célja a felelősen gondolkodó, a környezetükért felelősséget vállaló jövő nemzedék képzése, ezért különböző programokkal és pályázatokkal támogatják a környezeti nevelést.  

Aktuális példaként említette a 2019-ben indult iskolakert-fejlesztési programot, amelynek eddig lezárult három  ütemében összesen 167 intézményben létesült zöld udvar és ezzel 20 ezer gyereknek sikerült szebbé tenni a hétköznapjait. A negyedik ütem pályázatának nyerteseit a napokban hirdették ki, melynek  köszönhetően idén további 60 óvoda és 60 iskola kap lehetőséget iskolakert kialakítására. Az Agrárminisztérium saját programjai mellett örömmel működik együtt a környezettudatos szemlélet átadását célzó kezdeményezésekkel. Kiemelte, a Quercus Egyesület környezeti nevelés terén végzett munkájának fontosságát, és kifejezte reményét a jövőbeli szorosabb együttműködésre vonatkozóan, a közös célok mentén.

dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő elmondta, hogy ahogy egyre jobban a bőrünkön érezzük a természeti környezet pusztulásának jeleit, úgy kerül fokozatosan előtérbe a környezettudatosság. dr. Obrusánszky Borbála Magyarország mongóliai nagykövete arról beszélt, hogy a környezettudatos életmód a hosszú távú gondolkodásról szól, amit ma megteszünk az a gyermekeinkre, az unokáinkra és a természeti környezetünkre is hatással van. 

A Quercus Egyesület – mint az esemény fővédnöke- a környezetvédelem és a hagyományőrzés, valamint a teremtett világ megóvása érdekében szorosan együttműködik az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal, civil szervezetekkel, önkormányzatokkal, iskolákkal, határon innen és túl is. A szombati eseményen két kárpátaljai iskolával, a Péterfalvai Általános Iskolával és a Tiszabökényi Gimnáziummal is megállapodást kötöttek, és igyekeznek ebben a nehéz helyzetben segítséget nyújtani nekik.  

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Önkéntesek ültettek csemetéket a Sóstói-erdőben

Következő cikk

Őstermelők adózási szabályai változtak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések