FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szakszemélyzet továbbképzése – március 8.

Erdei időutazás előre, hátra címmel dr. Kelemen Géza a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet szerint akkreditált (VKK-2021-00106) választható kiegészítő képzést hirdetett a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére.

Képzés akkreditációs száma: VKK-2021-00106 (20 kreditpont)

Képzés tárgya:
Egy erdészeti szakirányítónak többször van olyan feladata, ahová földmérői segítséget kell igénybe venni. Az ilyen jellegű feladatok kapcsán fogunk információkat hallani egy erdész-földmérő kollégától.
Már harmadik alkalommal lesz szó a talajokról, ezúttal a legutóbbi, a talajjavításokról szóló előadás folytatása lesz, akkor szóba nem került talajhibák kezeléséről hallunk.
Történelmi-néprajzi erdőkiélési-erdőhasználati módszer, a botolás eljárásairól hallhatunk egy előadást. Ilyen fásítással, vagy erdővel mindenki találkozott már, ezért most részteleiben is megismerjük a módszert.
És végül kicsit a jövőbe nézve: Hová tart az erdészet a világon? Egyik lehetséges –nem a klímaváltozásos- forgatókönyvbe kapunk betekintést.

Képzés célja:
Az erdészeti szakirányítási tevékenység rutin feladatain túli ismereteinek bővítése.
Fontosnak tartjuk a látókör szélesítést annak érdekében, hogy a szakirányítói tevékenység hatékonyabb, sokrétűbb lehessen, megfeleljen a társadalom gyorsan növekvő elvárásainak. A gyakori, rutin szakmai tevékenységek tapasztalatunk szerint jól mennek, a rokon szakterületekkel kapcsolatos feladatok esetén azonban szükséges újabb ismeretek megszerzése, hiszen az ismert erdészeti tevékenységeken kívül más, eddig marginálisnak hitt információk is előtérbe kerülnek. Az előadások illetve a gyakorlati feladatok után a résztvevők szélesebb látókörrel rendelkeznek az erdészeti szakirányítói munkával kapcsolatos, nem rutinmunkák terén is.

Képzés előadói:
Füzi Gábor
Tóth Márton
Dr. Kovács Péter
Kelemen Géza
Előadások:
1. Mikor kell, és mikor nem kell földmérőt alkalmazni az erdészeti munkáknál?
2. Határtermőhelyek, talajjavítás egyes kérdései
3. A botoló üzem egyes kérdései
4. A jövő erdészete. Egyik lehetséges verzió
Gyakorlat:
Minden előadásban 15 percben gyakorlati ismeretek átadása is történik. Emellett az előadásokat követően beadandó írásbeli feladat (teszt) elkészítése is kötelező, amely témakörönként 0,5 órát vesz igénybe.

Képzés óraszáma: előadás: 4 óra gyakorlat: 3 óra
Képzés helyszíne: online, webinarium formában
Képzés időpontja: 2022. március 8., 8:00-tól
Képzés min./max. létszáma: min. 10 fő
Jelentkezés:
A képzés elsősorban a jogosult erdészeti szakszemélyzet tagjai részére van meghirdetve.
Jelentkezésnek emailben, a képzés előtt legkésőbb 10 nappal, azaz legkésőbb 2022.02.26-án kell megtörténnie.
Részvételi díj:
15 000 HUF, melyet banki átutalással az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett, 11773470-01247945 számú, Kelemen Géza nevére szóló bankszámlára kérünk befizetni. A közleményben a jelentkező adószámát vagy adóazonosító jelét, és a szakszemélyzeti nyilvántartási számot kérjük feltüntetni.

forrás: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

SUMAL 2.0 egy éve működik

Következő cikk

USA: Fűrészáru árak 30%-ot estek a jelzálog kamat-emelkedésére



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések