FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdészeti szakszemélyzet jogosulti alapképzése és vizsgáztatása

Tájékoztatom az erdészeti szakirányítói névjegyzékben szereplő erdészeti szakszemélyzetet, hogy a 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet 22. § (1) bekezdés szerinti jogosulti alapképzés távoktatásos formában, a jogosulti vizsgáztatás a pandémia helyzettől függően jelenléti vagy online vizsga formájában kerül megrendezésre.

Az alapképzésre az Agrárminisztériumban erdőgazdálkodási szakterületen vagy az erdészeti hatóságnál erdészeti hatósági vagy erdészeti igazgatási munkakörben, kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak is jelentkezhetnek.

A jogosulti alapképzés és a vizsga elsősorban a kétéves szakmai gyakorlatot teljesítő erdészeti szakszemélyzet, illetve a szintén minimum kétéves szakmai gyakorlati idővel rendelkező, az előzőekben részletezett kormányzati jogviszony keretében foglalkoztatottak részére van meghirdetve.

2022-ben összesen két jogosulti alapképzés indul. Az érintett szakszemélyek az alábbi képzés és vizsga időpontok közül választhatnak.

Képzés sorszámaJelentkezési lehetőség időtartamaKépzés időtartamaVizsga
2022.1.2022. március 2. – 2022. március 31.2022. április 11. – 2022. május 6.2022. május 10. kedd
2022.2.2022. augusztus 31. – 2022. szeptember 29.2022. október 10. – 2022. november 4.2022. november 8. kedd

Az adott jogosulti alapképzésre és vizsgára a meghirdetett jelentkezési időtartamon belül lehet jelentkezni a Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján elhelyezett linken keresztül. A linket a jelentkezési időtartam kezdetekor fogjuk elérhetővé tenni a Jelentkezés nevű tájékoztatóban, amely az alábbiakban, a Vizsgaszabályzat alatt lesz elérhető.


Információ az alapképzésről


Vizsga


Vizsgaszabályzat


A képzéssel kapcsolatos kérdések az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail-címre küldhetőek.

Budapest, 2022. január

 Czirok István, főosztályvezető, Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Orosz vámszigorítás hatása a faanyag importra

Következő cikk

Ausztria: a faárak egyelőre fennakadtak a felső ágakonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések