FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Téli feltöltődés a Muzsikál az erdővel

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2022. február 12-én Parádfürdőn egész napos programokkal indítja a 19. évadát. A téli időjárás nem akadályozhatja, hogy testi-lelki feltöltődésben legyen részünk, élvezzük a klasszikus zenét, az erdei sétákat, sporteseményeket, a hamisítatlan „muzsikál az erdő”-s élményt.

A Téli feltöltődés a „Muzsikál az erdő”-vel rendezvényen az egészséges életmód, a környezettudatosság jegyében együtt mozoghatunk a szabadban, hiszen szakvezetéses sétákra, tájékozódási túraversenyre, akadályversenyre kerül sor. Somay Gergely erdőmérnök az Ilona völgybe vezet túrát, Szabó Lajos Príma díjas erőmérnök erdei élménysétával várja az érdeklődőket. Mozgásban nem lesz hiány, hiszen a Palóc Roham Egyesület akadálypályát épít, a Gyöngyösi Tájfutóklub téli túraversenyt tart a sportolni vágyóknak, ahol a résztvevők nyereményekben is részesülnek.

Cimbaliband fotó: Nagy János

Fabók Mancsi Bábszínháza várja a kicsiket és a nagyokat, hiszen a mese feltölti a gyermekek és a felnőttek lelkét egyaránt. A „Muzsikál az erdő” kézműves műhelyében gyógynövényekből kencék, textilekből apró játékok, természetes anyagokból farsangi díszek készülnek. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület környezettudatosságra nevelő játékokkal érkezik. Az Országos Erdészeti Egyesület mátrafüredi tagjai madárodút készítenek a résztvevőkkel. A program elmaradhatatlan része a helyi termékek vására és a „Muzsikál az erdő” Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának kiállítása is.

Egri Szimfonikus Zenekar fotó: Benei László

 A Freskó Étterem nagyterme ad otthont az Egri Szimfonikus Zenekar klasszikus zenei hangversenyének, ahol Szabó Sipos Máté karmester vezényel. A patinás terem, melynek falait Haranghy Jenő debreceni festő táblaképei díszítik, a klasszikus zenével együtt különleges múlt századi hangulatba repíti a jelenlévőket.

Erdei séta fotó: Komka Péter

A parádfürdői óriásplatánok és tölgyek alatt egy igazi világzenei csemegére készülünk, hiszen a Talamba Ütőegyüttes és a Cimbaliband koncertje adja a délután csúcspontját. A programban a két együttes közös „ütős” produkcióval is elkápráztatja a jelenlévőket. A hangulat tüzesnek ígérkezik, de hogy mindenki jól érezze magát, a forró tea és a forralt bor mellett se feledkezzenek meg arról, hogy „nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés”! Öltözzenek rétegesen, az időjárásnak megfelelően!

Kiállítás fotó: Komka Péter

A jelenlegi járvány sújtotta helyzetben testi-lelki egyensúlyunk megőrzésére, a közösségi élet újraindítására nagyobb szükségünk van, mit eddig bármikor. Erre kiváló lehetőséget kínál a „Muzsikál az erdő”! Hangolódjunk rá az erdő természetes ritmusára! A koronavírus járvány rávilágított arra, hogy az ember része a természetnek, csak a természetet tiszteletben tartva, megóvva boldogulhat. Forduljunk a fenntartható életmód felé az erdő és a zene segítségével!

Madárodú barkácsolás fotó:Komka Péter

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a „Muzsikál az erdő”-re! A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg. Részletes információt, a programjainkat megtalálják a honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n. A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Talamba Ütőegyüttes fotó: Matúz Viktória

Időpont: 2022. február 12. szombat

Helyszín: Parádfürdő (Kossuth Lajos utca 221.)

9.00 „Muzsikál az erdő” tájékozódási túraverseny. Információ, jelentkezés: Simon Péter (Gyöngyösi Tájfutóklub) geogyongy@gmail.com 30-554-30-71

10.00 Szakvezetéses erdei séta az Ilona völgybe. Vezeti: Somay Gergely erdőmérnök. Téma: a Parádi erdők története. Fenntartható erdőgazdálkodás. Indulás a kiállítástól (az étterem előtt).

10.00-12.00, 13.00-15.00 „Muzsikál az erdő” akadályverseny nyereményekkel. Információ, jelentkezés: Bulyovszky Veronika palocroham@gmail.com www.palocroham.hu

Programok a Freskó étteremben:

10.00-tól Kézműves vásár – helyi termékek bemutatója

10.00-14.00 „Muzsikál az erdő” kézműves műhely. Vezeti: Varnyu Rita, TündériennArt Alkotóműhely Madárodú készítés. Segítsük madarainkat! Vezeti: Szuromi László ny. tájegységvezető. Kencekészítés gyógyhatású növényekből – Lendvai Edit. „Játsszunk együtt” a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület interaktív standja

10.00-tól Étkezési lehetőség, forralt bor, tea, rétes

10.15 Kiállítás a „Muzsikál az erdő” Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának 2021-es anyagából

10.30 Fabók Mancsi Bábszínháza

11.30 Parádfürdői helytörténet – Mudriczki József. Klasszikus zenei koncert, Egri Szimfonikus Zenekar. Vezényel Szabó Sipos Máté

13.00 Erdei élményséta. Vezeti: Szabó Lajos erdőmérnök. Indulás a kiállítástól a koncert helyszínére. Téma: A biodiverzitás jelentősége az erdők stabilitásában

14.00 „Muzsikál az erdő” tájékozódási túraverseny eredményhirdetése és nyereménysorsolás. Világzenei koncert. Köszöntő: Mudriczki József polgármester. Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke. Talamba Ütőegyüttes. Művészeti vezető: Zombor Levente. Cimbaliband. Művészeti vezető: Unger Balázs

A program az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg. A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A rendezvény az aktuális járványügyi intézkedések betartásával valósul meg.

www.muzsikalazerdo.hu

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! „Nincs rossz időjárás, csak rossz öltözködés”

Muzsikál az Erdő Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hungarikum 2022 pályázat

Következő cikk

Kultúrsuli fából NorvégiábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések