FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ellenőrizték a tűzifa vásárlásának és szállításának szabályosságát Zala megyében

Közös akcióban ellenőrizték februárban a tűzifavásárláshoz és szállításhoz kötődő szabályokat (pontosabban azok betartását) a Zala Megyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya és a Nébih munkatársai Zala megyében. A korábban megkezdett hatékony együttműködés eredményeképp ezúttal is fény derült visszaélésekre és szabálytalanságokra.

Az együttműködésben résztvevő hatóságok az ellenőrzések alkalmával több esetben találtak tisztázatlan eredetigazolású faanyagot, valamint közúti szállításra alkalmatlan vagy túlterhelt járműveket.

A Nébih a helyszínen öt esetben indított eljárást, amelyek során a megfelelő eredetigazolás nélküli faanyagot zár alá vették, összesen mintegy 65 m3 mennyiségben.

A kormányhivatal szakemberei ugyancsak öt esetben indítottak közigazgatási eljárást, ebből három esetben a túlsúllyal való közúti közlekedés mellett további halmozott hiányosságok (például rögzítetlen és letakarás nélküli rakomány, műszaki hibák, lejárt forgalmi engedély) miatt is intézkedniük kellett. Az előzőeken kívül az ellenőrzések során egy járműszerelvényt soron kívüli műszaki ellenőrzésre rendeltek, egy esetben pedig a jármű lejárt forgalmi engedélye miatt rendőrhatósági eljárást kezdeményeztek.

forrás: NÉBIH

kiegészítés:
EUTR jogsértés lista
(Csak ebben az évben – 2022. március 8. 14:45-ig – 46 ügyirat került erre a nyilvános listára. Az EUTR szabályok működése óta – 2017. tavasza – mindösszesen 1365 ügyirat jelent meg a publikus webfelületen.)

Előző cikk

A természet megóvása és fenntartása közös felelősségünk

Következő cikk

Az erdőhasználati szerződések szabadosságáról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések