FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Cégképviselet az EUTR rendszerben

Ezentúl nem kell külön meghatalmazással rendelkezniük a cégek bejegyzett képviselőinek az EUTR rendszerben történő elektronikus ügyintézéshez, amennyiben a cég nevében kívánnak eljárni. A Nébih Ügyfélprofil Rendszerének (ÜPR) legújabb informatikai fejlesztése immár lehetővé teszi, hogy az arra jogosult személy a saját ügyfélkapuján belépve, cégképviselőként is eljárhasson.

Az új fejlesztésnek köszönhetően a cégek bejegyzett képviselői számára közvetlenül, meghatalmazás nélkül is megnyílik a teljeskörű elektronikus ügyintézés lehetősége, azaz módjukban áll regisztrálni, regisztrációt módosítani vagy törölni, szállítójegyet, műveleti lapot vagy fakészletet bejelenteni, valamint a Tűzifát Okosan felületen hirdetést elhelyezni, adminisztrálni.

A cég nevében való eljáráshoz a cégnyilvántartásba bejegyzett cégképviselő ügyfélkapujával kell a Nébih Ügyfélprofil Rendszerébe (ÜPR) a https://upr.nebih.gov.hu/login oldalon bejelentkezni. Ezt követően a képernyő felső sorában megjelenő listát lenyitva, a „Cégképviselet alapján járok el” sort kell kiválasztani. 

A további teendőket taglaló, illusztrációval ellátott útmutató elérhető a Nébih honlapján:
Egyszerűsödött a cégek képviselete az EUTR rendszerben

A cégek nevében természetesen más, a cégnyilvántartásban képviseletre be nem jelentett személyek is intézhetnek ügyeket, nekik azonban változatlanul meghatalmazásra van szükségük ehhez az eljáráshoz.

A meghatalmazás elkészítéséhez az alábbi útmutató nyújt segítséget:
Felhasználói útmutató a Nébih Ügyfélprofil Rendszeréhez

A természetes személyek, egyéni vállalkozók továbbra is saját ügyfélkapujukkal tudják intézni az ügyeiket.

forrás: NÉBIH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fatermékek a globális biogazdaságban

Következő cikk

ForestKitchen.hu - szarvasgomba webshopStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések