FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb veszélyes csaló garázdálkodott a tűzifapiacon

Ismét állampolgári bejelentés alapján szűrte ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt a hamis tűzifaárust, aki a tűzifa árát előre elkérte, majd nyomtalanul igyekezett eltűnni. A hatóság és a lakosság eredményes együttműködésének köszönhetően ez a csaló már biztosan lebukott. Adatait az újabb visszaélések elkerülése és a vásárlók biztonsága érdekében közzétesszük.

A Nébih lakossági bejelentés alapján értesült egy Facebook-on hirdető személy, Csaba Fischer tűzifaárusítási tevékenységéről. A „kereskedő” főleg Kecskemét és Debrecen körzetében hirdette tevékenységét, de egyes hirdetései országos kiszállítási lehetőséget is tartalmaztak. A hirdetésekben szokás szerint jó minőségű, száraz, tavalyi kitermelésű tűzifát ajánlottak, a piaci árnál olcsóbban.  

A Nébih erdészeti felügyelője a lakossági jelzés alapján haladéktalanul telefonos próbavásárlást kezdeményezett. A megadott telefonszámon egy Kiss Ritaként bemutatkozó női hang a „főnöke” nevében vette fel a rendelést, aki kizárólag előre utalás esetén ígért 1-2 napon belüli kiszállítást. A hölgy hangsúlyozta, hogy nagy mennyiségeket forgalmaznak, ezért 8-10 köbméteres, lakossági megrendelés esetén mindig a teljes összeg előre utalását kérik, aminek a megérkezését azonnal visszaigazolják, ezt követően rövidesen indítják a szállítmányt. 

A rendelés véglegesítését követően meg is érkezett a számlaszám sms-ben, amire utalni kellett volna a vételárat. Ezt követően azonban többé nem lehetett elérni a hirdetőt. 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a +36-30/111-9385 telefonszámon, a 11773315-02161747 számlaszám megadásával csalók hirdetnek akciós tűzifát, ezt a szolgáltatást semmiképpen ne vegyék igénybe!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nébih a próbavásárlások során birtokába jutott adatok és információk alapján a szükséges intézkedéseket megteszi. Egyúttal köszönetünket fejezzük ki a bejelentők felé, hogy elősegítették más vásárlók megkárosításának megelőzését!

Kérjük, hogy a tűzifacsalók elkerülése érdekében összeállított cikkünket olvassák el, adják tovább ismerőseiknek! Nyomatékosan kérjük Önöket, hogy soha ne utaljanak előre, amíg a kereskedő elérhetőségéről, megbízhatóságáról minden kétséget kizáróan meg nem győződtek!

A jogszerűtlen hirdetésekről a Nébih honlapján tájékozódhatnak.

forrás: NÉBIH EUTR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mocz András MEGOSZ elnök megnyitó beszéde

Következő cikk

Erdőterületek jogszerű használata



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…