FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

A Magyar Iparszövetség (OKISZ), a Somogy Megyei Iparszövetség, a Baranya Megyei Iparszövetség (Baranya Megyei KISZÖV) és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) konzorciuma az építőipar ágazatában megvizsgálja a munkaadók környezettudatossághoz viszonyuló helyzetét. A projekt célja, hogy teret nyisson a környezettudatos technológiai újítások számára, egyben megvalósuljon az ágazatban működő vállalkozások érzékenyítése a környezetvédelem iránt.

A projekt megvalósítása 2021 márciusában vette kezdetét, és jelenleg is tart.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül megvalósuló program elején a dél-dunántúli régió 50 munkáltatójával mélyinterjúk készültek. Ezek során felmérték a jelenlegi munkaerő-piaci helyzetüket, az általuk jelenleg alkalmazott technológiákat és a lehetséges kezelési módokat azon problémák elhárítására, melyek a modernebb, környezetkímélőbb technológia bevezetését esetlegesen akadályozzák.

A mélyinterjúk alapján megismerve a vállalkozások jelen helyzetét a megoldási javaslatok kidolgozása következik a projekt kedvezményezettjei számára. Az elkészült tanulmány komplexen vizsgálja az ágazat helyzetképét. Az általános felmérésen túl helyzetképet kapunk a technológiákról, illetve az ágazatban releváns oktatásról.

A tanulmány tartalmi elemei:

  • Az építőipari vállalkozások általános helyzetképe.
  • Az építőipari vállalkozások technológiai helyzetképe.
  • Az építőipari vállalkozások környezetvédelmi, környezettudatossági helyzetképe.
  • Az oktatási intézmények általános helyzetképe.
  • Az oktatási intézmények technológiai helyzetképe.

A projekt második felében a bevezethető technológiák megismertetése, népszerűsítése valósul meg, valamint képzések révén a konzorciumi tagok segítik a munkavállalók számára a technológiák elsajátítását, környezetvédelmi érzékenyítésüket. A mélyinterjú alanyainak és az ágazatban működő vállalkozásoknak lehetősége nyílik személyes tanácsadás igénybevételére.

Amennyiben többet szeretne a projektről megtudni, látogasson el a projekt hivatalos honlapjára: https://zoldepitoipar.hu/

Ha a tanulmányt szeretné megtekinteni, kattintson erre a linkre:
https://zoldepitoipar.hu/kutatas.htmlKérek még tájékoztatást!

forrás: ÉpítésiMegoldások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Föld Napja - Earth Day - 2022

Következő cikk

Az építőiparban foglalkoztatná az ukrajnai menekülteket az ÉVOSZ



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…