FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az építőiparban foglalkoztatná az ukrajnai menekülteket az ÉVOSZ

A szakszövetség szerint az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás a menekültek számára is esély a normális életre.

Az építőipar valamennyi alapszakmájában szakmunkás- és mérnökhiány van, ami a menekültek bevonásával is mérsékelhető, ezért az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a tagszervezetei közreműködését kérte az orosz–ukrán háború miatt Magyarországra menekültek átmeneti foglalkoztatásához – közölte az ÉVOSZ kedden.

A szakszövetség szerint az átmeneti vagy tartós foglalkoztatás a menekültek számára is esély a normális életvitel kialakításához, folytatásához.

A közleményük szerint a munkavállalás lehetőségét az ÉVOSZ azzal segíti, hogy a munkaadók figyelmébe ajánlja az érdeklődőket, az érintett ukrajnai menekültek elérhetőségét pedig az ÉVOSZ továbbítja a tagszervezetei felé.

Az ÉVOSZ építőipari kivitelező, tervező és mérnöki szolgáltató tagvállalkozásai az ország egész területén dolgoznak. A harmadik országból érkező munkavállalókat jellemzően szakmunkás és betanított munkás munkakörben foglalkoztatják, az élőmunkaigényes építkezéseken vannak jelen.

forrás: hvg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Építőipari vállalkozások környezettudatosságának erősítése

Következő cikk

Ukrán-orosz háború fapiaci hatásai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések