FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti innovációs díj

Az ENSZ Nemzetközi Erdészeti Napján a Kanadai Erdészeti Szövetség (FPAC – Forest Products Association of Canada) új nemzeti díjat hirdetett a fiatalok vezető szerepének és innovációjának elismerésére az erdészeti ágazatban.

A Chisholm Awards for Innovation in Forestry (Chisholm Díj az Erdészeti Innovációért) program azon fiatal kutatók számára kiírt országos verseny, akik tanulmányaik révén előmozdítják az innovációt az erdészeti termékek ágazatában, akár az erdőben, akár a fafeldolgozó létesítményekben, akár az ellátási lánc mentén, akár termékinnováción keresztül. Az új díj célja, hogy elismerje és megünnepelje azokat a kanadai diákokat, akiknek szenvedélye a klímapozitív erdőgazdálkodás, és bemutassa azt a következetes munkát, amelyet Kanada nettó nullás céljainak elérése érdekében végeznek.

A győzteseket május 9-13. között, az ENSZ Erdészeti Fórumán ünneplik. Emellett 2 500 kanadai dollár pénzjutalomban részesülnek, valamint helyi, regionális és országos médiamegjelenést kapnak. A Chisholm-díj nyertesei továbbjutnak a Nemzetközi Erdészeti és Papíripari Szövetségek Nemzetközi Tanácsa (ICFPA) Blue Sky Young Researchers Innovation Awards for the Global Forest Products Sector versenyére. A pályázóknak 2022. március 1-jén 30 éves vagy annál fiatalabb hallgatóknak vagy kutatóknak kell lenniük.

Derek Nighbor

“A kanadai erdészeti termékágazat tele van innovatív emberekkel, akik elkötelezettek az erdők és bolygónk előtt álló legnagyobb kihívások megoldása iránt” – mondta Derek Nighbor, az FPAC elnöke és vezérigazgatója. “Nincs is jobb módja az erdők nemzetközi napjának megünneplésére, mint egy olyan kezdeményezés elindítása, amely a Made in Canada know-how és ötletek elismerésére irányul, amelyek a jövő kanadai erdészeti ágazatát fogják erősíteni” – tette hozzá.

Látogasson el a https://www.fpac.ca/awards/chisholm-awards-for-innovation-in-forestry weboldalra, ahol benyújthatja jelentkezését, vagy többet megtudhat a Chisholm Awards for Innovation in Forestry (Chisholm-díj az erdészeti innovációért) elnevezésű díjról. A pályázatokat 2022. április 22-én 23:59-ig kell benyújtani.

szerk: Tóth János, forrás: FPAC

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdeink szerepe egyre nagyobb

Következő cikk

Örökös Ökoiskola a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések