FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kék Bolygó Klímavédelmi Kockázati Tőkealap

A Kék Bolygó Alapítvány alapításakor vállalt célunk és azóta folytatott munkánk sarokköve, hogy támogatólag lépjünk fel minden olyan kezdeményezés mellett, amely felhívja a figyelmet természeti értékeink nagyszerűségére, ugyanakkor folyamatos pusztulására is.

A Tőkealapot a Kormány azzal a céllal hozta létre, hogy hozzájáruljon Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak eléréséhez. Ezt a célt szolgálva olyan céltársaságokat és befektetési lehetőségeket keresünk, amelyek közvetlenül vagy közvetve hozzájárulnak többek között a fenntarthatósági célok eléréséhez, károsanyag kibocsátás csökkenéséhez, fenntartható életminőség javuláshoz, megújuló energia előállításához, energia tárolás, szállítás, felhasználás hatékonyságának növeléséhez. A zöld energia, a klímabarát mezőgazdaság és élelmiszer-felhasználás, a körforgásos gazdaság, a zöld közlekedés, az okos városok és a vízvédelem témakörökben megjelenő innovatív ötletek, fejlesztések tipikus célterületei a Tőkealap forráskihelyezéseinek.

A globális tendenciák alapján a fenntarthatósági célú befektetések tekintetében nagy növekedési potenciállal számolhatunk. A szektorba irányuló kockázati tőkebefektetések dinamikusan növekednek, ugyanakkor Európa jelentősen le van maradva az Egyesült Államokhoz és Kínához viszonyítva. Az uniós célkitűzéseket követve Európában is növekedés tapasztalható, de ez elsősorban Nyugat-Európát érinti, Közép-Kelet Európa jelenlegi elmaradása a régió intenzív növekedési ütemét valószínűsíti a fenntarthatósági beruházások tekintetében.

Befektetési stratégiánk egy vegyes portfólió kialakítása, amelyben egyaránt szerepelnek magvető, kezdeti és növekedési szakaszban lévő társaságok is, akár még csak az ötletként létező terméktől a már gyártási fázisban lévőkig. Ennek megfelelően a befektetések mértékét is három kategóriába soroljuk, az egyes fejlettségi szakaszokban 100 millió Ft alatti, 100-350 millió Ft közötti és 350 millió Ft-ot meghaladó összegű forráskihelyezésekkel számolunk. Befektetéseink földrajzi fókuszát tekintve Magyarország mellett a visegrádi együttműködés országai és az uniós előcsatlakozási szakaszban lévő balkáni országok is a célterületek közé tartoznak.

maximum 100 millió Ft tőkebefektetés

Olyan alapítók jelentkezését várjuk, akik világos koncepcióval rendelkeznek termékük vagy szolgáltatásuk piaci igényéről. Tőkealapunk a piacra jutás támogatásában, a szükséges értékesítési és menedzsment kapacitás kialakításában segíti vállalkozását maximum 100 millió Ft tőkebefektetés által, amennyiben annak klímavédelmi eredménye van.
Kérjük, kérdéseinkre lényegre törően, egyértelműen válaszoljon, hogy a vállalkozása számára optimális megoldáson dolgozzunk. Jelentkezésének beküldése nem garantálja a tőkebefeketetést, de számíthat kollégáink gyors visszajelzésére.

100 – 350 millió Ft tőkebefektetés

Befektetőként a termékének vagy szolgáltatásának piaci megerősítését, illetve új piacokra való bejutását segítjük 100 – 350 millió Ft tőkebefektetés által. Jelentkezését akkor áll módunkban elfogadni, ha a klímavédelemhez kapcsolódó terméke vagy szolgáltatása már árbevételt termel és leküzdötte a piacra jutás nem könnyű feladatát.
Kérjük, kérdéseinkre lényegre törően, egyértelműen válaszoljon, hogy a vállalkozása számára optimális megoldáson dolgozzunk. Jelentkezésének beküldése nem garantálja a tőkebefeketetést, de számíthat kollégáink gyors visszajelzésére.

befektetési igény 350 – 1000 millió Ft között

Nemzetközi piaci terjeszkedést, termék- és szolgáltatás fejlesztést vagy infrastrukturális beruházásokat finanszírozunk olyan vállalkozások esetében, amelyek stabil működésüket és termékük/szolgáltatásuk iránti keresletet egyértelműen bizonyítják. Fontos, hogy az üzleti életben már bizonyított, a klímavédelemhez kapcsolódó befektetéseket várunk, ahol a befektetési igény 350 – 1000 millió Ft között van.
Kérjük, kérdéseinkre lényegre törően, egyértelműen válaszoljon, hogy a vállalkozása számára optimális megoldáson dolgozzunk. Jelentkezésének beküldése nem garantálja a tőkebefektetést, de számíthat kollégáink gyors visszajelzésére.

forrás: KBKB Alapkezelő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Támogatás karbonelnyelésre

Következő cikk

Véget ért a 28. FeHoVa kiállítás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések