FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdészeti szakszemélyzeti képzés – május 18-19.

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztály 2022. májusában is tart kettő online válaszható kiegészítő képzést, tartalmuk megegyezik a márciusban és áprilisban megtartott képzésekével.

Cím: Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés I.

         Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés II.

Az első képzést 2022. május 18-án, a második képzést 2022. május 19-én tartjuk.

A képzéseket azoknak ajánljuk, akik korábban nem vettek részt ezeken a képzéseken. Felhívjuk a figyelmet, hogy egy-egy képzésen történő részvételért csak egyszer írható jóvá kreditpont (tehát aki korábban már részt vett ezeken a választható kiegészítő képzéseken, azok részére az ismételt részvételért nem adhatunk kreditpontot)!  

Meghirdetett képzéseink célja az erdészeti szakirányítói tevékenység segítése a mindennapi közigazgatási ügyintézésben. A különböző típusú formanyomtatványok kitöltése, az azok során előforduló leggyakoribb hibák kerülnek bemutatásra. Az erdészeti szakirányítók szerepe, kötelezettségei illetve működési feltételei, a körzeti erőtervezéshez és az erdőtérkép használatához kapcsolódó ismeretek, az adatszolgáltatás rendje is ismertetésre kerül.

A választható kiegészítő képzésekről további információk az NFK honlapján, a https://nfk.gov.hu/Valaszthato_kiegeszito_kepzesek_listaja_news_944 oldalon találhatók.

A meghirdetett képzésekre történő jelentkezés és a képzés elismerésének feltételei részletesen a Képzés alapadatai, tematikája feliratra kattintva megjelenő tájékoztatóban olvasható.

Az NFK egy-egy napra max. 100 fő jelentkezését tudja befogadni. Jelentkezni a meghirdetett képzés időpont előtti 10. napig lehet. Minimális létszám 30 fő.

Részvételi díj: 10.000 Ft.

A képzések elfogadott teljesítése esetén a résztvevők 20-20 kreditpontot kapnak.

Aki 2020. július 1-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben középfokú végzettségű, kizárólag szakfeladatokat ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzetként szerepelt (jelenleg 1139 fő), annak a jelenleg hatályos 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet alapján 2022. július 1-ig minimum 48 kreditpontot kell összegyűjtenie. 

A FATÁJ szerkesztőség érdeklődősére az NFK Erdészeti Főosztálya a következő adatsort küldte.

2022. május 3-án történt lekérdezés alapján az 1139 főből:
606 fő még egyetlen egy kreditponttal sem rendelkezik,
230 főnek van már kreditpontja, de 48-nál kevesebb (ők biztosan tudnak a kreditpont gyűjtési kötelezettségről és annak mikéntjéről)
303 fő már teljesítette kreditpont gyűjtési kötelezettségét, 48 vagy annál több kreditpontja van.

forrás: NFK Erdészeti Főosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Swiss Krono Kft. beruházása

Következő cikk

Év Tájépítésze Bardóczi SándorStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések