FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kiegészítő képzések a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek

A jogosult erdészeti szakszemélyzet kreditpont gyűjtési kötelezettségének segítése érdekében a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) Erdészeti Főosztálya két válaszható kiegészítő online képzést hirdetett, 3-3 időpontra.

Cím: Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés I.

         Erdészeti szakirányításhoz kapcsolódó ügyintézés II.

A képzések célja az erdészeti szakirányítói tevékenység segítése a mindennapi közigazgatási ügyintézésben. A különböző típusú formanyomtatványok kitöltése, az azok során előforduló leggyakoribb hibák kerülnek bemutatásra. Az erdészeti szakirányítók szerepe, kötelezettségei illetve működési feltételei, a körzeti erőtervezéshez és az erdőtérkép használatához kapcsolódó ismeretek, az adatszolgáltatás rendje is ismertetésre kerül.

A választható kiegészítő képzésekről további információk az NFK honlapján, a https://nfk.gov.hu/Valaszthato_kiegeszito_kepzesek_listaja_news_944 oldalon találhatók.

A képzésre történő jelentkezés és a képzés elismerésének feltételei részletesen a megadott oldalon, a Képzés alapadatai, tematikája feliratra kattintva megjelenő tájékoztatóban olvasható.

Az NFK egy-egy napra max. 100 fő jelentkezését tudja befogadni. Jelentkezni a meghirdetett képzés időpont előtti 10. napig lehet. Mindkét képzés 3-3 alkalommal kerül megrendezésre (minimális létszám 30 fő).

Részvételi díj: 10.000 Ft/fő.

A képzések elfogadott teljesítése esetén a résztvevő 20-20 kreditpontot kap. Egy képzés teljesítéséért csak egyszer írható jóvá kreditpont.

Aki 2020. július 1-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben középfokú végzettségű, kizárólag szakfeladatokat ellátó jogosult erdészeti szakszemélyzetként szerepelt, annak a jelenleg hatályos 244/2020. (V. 28.) Korm. rendelet alapján 2022. július 1-ig minimum 48 kreditpontot kell összegyűjtenie. 

Czirok István, főosztályvezető, Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti szakszemélyzet kötelező alapképzése

Következő cikk

Erdőművelés aktuális kérdései - április 25.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések