FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőleltár alapú adatok a KSH-rendszerében

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a Nemzeti Szisztematikus Erdőleltáron alapuló három új tábla mostantól a KSH honlapján is elérhető.

Az összes erdőterület nagyságára, valamint a faállomány terület fafajcsoportok/korcsoportok szerinti megoszlását bemutató táblák a STADAT-ban érhetők el (https://www.ksh.hu/stadat?lang=hu&theme=kor), míg a részletesebb, fafajok szerinti bontást tartalmazó táblát a Tájékoztatási adatbázisban (https://statinfo.ksh.hu/Statinfo/themeSelector.jsp?lang=hu) találják meg a felhasználók.

A részletes módszertani leírást a „Menü”-ben a „Metainformációk – Az erdőgazdálkodási tevékenység tényszámai” pont tartalmazza, ami azonban sajnos még nem teljes. A pontosságra vonatkozó konfidencia intervallumot tartalmazó két tábla mérete ugyanis meghaladja a rendszer jelenlegi kapacitását, így ennek betöltésére később, a rendszer fejlesztése után kerül majd sor. Az új tábláknak a nemrég módosított STADAT struktúrába való beillesztése, illetve azok felhasználók számára egyértelmű megkülönböztetése a régiektől, a vártnál több időt vett igénybe.

forrás: AM / KSH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Greengage - a zöld elkötelezettség díja

Következő cikk

Nincs aki fékezze az erdőtüzeket Szibériában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések