FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nincs aki fékezze az erdőtüzeket Szibériában

Ellenőrizetlenül pusztítanak az erdőtüzek Szibériában, miután az eredetileg annak megfékezésében tevékenykedő katonákat az ukrán frontra vezényelték.

Egyre gyakrabban csapnak fel a lángok a régióban. A tudósok leszögezték, hogy minél hamarabb el kell(ene) oltani a tüzeket, mert a hatalmas mennyiségű szén-dioxid jut az Északi-sarkvidék légkörébe, ami az éghajlatváltozás egyik fő oka. Emellett pedig szintén nagy mennyiségű metán szabadul fel, ami erősen felelős az üvegháztatásért – írja a Secular Times.

„A nagyobb tüzek megfékezéséhez a többi között katonai repülőgépekre van szükség, ám ez a háború miatt jelenleg nem áll rendelkezésre Oroszországban, és kérdés, hogy a nyár folyamán fog-e egyáltalán. Tehát vagy visszafordítják a frontról a repülőgépeket, vagy tovább tombolnak a tüzek” – mondta Jessica McCarty, a Miami Egyetem klímakutatója.

Az oroszországi Greenpeace szerint jelenleg kétszer annyi erdőtűz tombol az országban, mint egy évvel ezelőtt.

forrás: greenfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőleltár alapú adatok a KSH-rendszerében

Következő cikk

Év Erdésze - Északerdő házi válogatójaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…