FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőleltározás távérzékeléssel

A Woodwiser Kft. több éves fejlesztő munkával, magasan képzett kutató és gyakorlati szakemberek bevonásával erdészeti térinformatikai adatok online forgalmazását kezdte meg.

2023. december 11-től az erdo.envimap.hu weboldalon nagy pontosságú LiDAR-adatokon alapuló faállomány adatbázis termékek vásárolhatók meg kedvező áron. A regisztrált felhasználók raszteres és vektoros digitális adatokat igényelhetnek: ortofotó, domborzatmodell, felszínmodell, famagasságmodell, az erdőállományokat alkotó faegyedek pozíció és lombkorona adatbázisa leíró adatokkal együtt (pozíció, fafaj, koronaterület, magasság, átmérő, körlap, fatérfogat).
Az EnviMAP© Erdő szolgáltatás költséghatékony megoldást kínál a faállományok pontosabb dendrometriai és értékbeli meghatározásához, az erdőtérképek pontosításához, erdei utak, nyiladékok térképezéséhez, az erdőfeltárás optimalizálásához, vágásszervezési tervek készítéséhez, vízvisszatartást segítő vagy egyéb erdészeti objektumok tervezéséhez, tetszőlegesen kijelölt területek fatérfogatának meghatározásához, erdőgazdálkodási tervek összeállításához. A módszer lehetőséget teremt a cserjeszint és a fekvő holtfa térképezésére is.

A regisztráció aktiválása után a felhasználó személyes fiókot kap, bejelentkezés után az érdeklődési terület megrajzolásával vagy SHP, KML, GeoJSON fájl feltöltésével leadhatja megrendelését. Az igényelt termékek néhány nap elteltével elkészülnek, melyet ugyanitt egyszerűen letölthet, ezzel akár több napos terepi munkavégzés és helyszíni kiszállás költségeit takarítja meg.

Az országos légi LiDAR-felmérés eredményeképpen a szolgáltatás jelenleg Magyarország területének mintegy 55%-án elérhető, a teljes lefedettség a tervek szerint 2025-re valósul meg.

Meggyőződésünk, hogy a hazai erdővagyon pontosabb felmérésével a fás biomassza által megkötött szén-dioxid mennyisége is megbízhatóbban számítható, ezzel összefüggésben költséghatékony megoldást kínálunk a fenntartható erdőgazdálkodás támogatására.

Bővebb információ és elérhetőség a weboldalon: www.erdo.envimap.hu

(x) Woodwiser Kft. / Envirosense Hungary Kft.

Előző cikk

NAK - erdészeti szakértői hálózat

Következő cikk

Faipari képzőközpont avatásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések