FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kárpát-medencei Magyar Erdészdiák Találkozó

44. alkalommal került megrendezésre a Kárpát-medencei Magyar Erdészdiák Találkozó és Tanulmányút. Több, mint 20 éve, brassói és soproni erdőmérnök hallgatók szervezésében hagyományosan minden évben két tanulmányútra kerül sor. Az idei, magyarországi helyszínre április 27-én érkeztek a tanulók a Vértesbe, ahol a Vérteserdő Zrt. Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságánál szakmai napon vettek részt.

A program a csákberényi erdészkerületben zajlott. Gulyás Gábor erdészeti igazgató, valamint Hámori András és Szentkuti Tamás műszaki vezetők tartottak érdekes terepi előadásokat a hallgatóknak. Gulyás Gábor bemutatta az erdőgazdaságot és az erdészetet, majd megismertette a diákságot a Juhdöglő-völgyi Erdőrezervátum érdekességeivel. Hámori András a XX. századi kopárfásítások hagyatékáról és a szerkezetátalakításokról adta át ismereteit. Szentkuti Tamás a kőrispusztulásról és annak mindennapos hatásairól számolt be a leendő mérnököknek. A szakmai programot egy műszerbemutató zárta, ahol a műszaki vezetők ismertetőt tartottak az erdészetnél napi használatban lévő különféle mérőeszközökről (pl.: magasságmérő, GPS). Végül egy próbamérést végezhettek az egyetemisták a Mobil Forester készülékkel.

A hallgatók mindvégig nagy érdeklődéssel és aktívan vettek részt az előadásokon, melyek zárásaként a Vértes Vendéglőben kötetlen, szakmai beszélgetéssel egybekötött ebéddel fejeződött be a Tanulmányút. Reméljük, hogy társaságunk ezzel is hozzájárulhatott az erdélyi és a magyarországi erdészeti felsőoktatásban tanulók szakmai gyarapodásához és kapcsolataik erősebbé tételéhez.

forrás: Vérteserdő Zrt.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Az Országgyűlés bizottságai

Következő cikk

Év Erdésze verseny győztesei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések