FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdei játszóház volt Bábolnán

A 35. Bábolnai Gazdanapok az idén sem maradt gyermek és családi programok nélkül, ahol számos hasznos ismerettel gyarapodhatnak a fiatalok, miközben szórakoztató feladatokat oldanak meg, vagy izgalmas előadás részesei lehetnek. Emellett részletesen megismerkedhetnek az erdész és vadász szakma szépségeivel.

A füves területen állította fel hatalmas sátrát a Vérteserdő Zrt., ahol újdonságok és az erdészet szakemberi várják az érdeklődőket az óvodásoktól 99 éves korig.

Idén ebike bemutatóval indult a program, ahol ki lehetett próbálni az elektromos kerékpárokat, tanácsokat kaphattak a vásárlással és használatával kapcsolatosan.

A környezetbarát kétkerekűek ugyanis alkalmasak hosszabb kirándulások, biciklitúrák megtételéhez, ezzel többet tartózkodhatnak a természetben azok is, akiknek megterhelést jelent a hagyományos kerékpárral való közlekedés.

A kiállítás mindhárom napján tartanak Állati jó bemutatót. Ebben az évben a kiskerti ornitológia a téma, ahol a résztvevők találkozhatnak, héjával, bagollyal, kanárival, többféle papagájjal, galambbal, De azért bekúszik egy vízisikló és megjelenik a vadászgörény is.  

Élő állatok szerepeltetésével izgalmas és szórakoztató ismeretterjesztő előadásra várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Tóth Gábor, aki bámulatos mutatványokra sarkallja az erdei állatokat, madarakat a népszerű előadásról elmondta, tapasztalataik szerint az állatok puszta jelenléte is elegendő egy nyitott és befogadó lelkiállapot létrehozásához, ami az általuk helyesnek tartott szemléletmód átadásához nélkülözhetetlen.

Bemutatóján az élő állatok jelenléte mellett óriási szerepet játszik az elhangzó szöveg, hiszen humoros, szórakoztató történeteket hallhatnak az érdeklődők az állatokról, miközben sok érdekes és hasznos információ is elhangzik velük kapcsolatosan. Mindennek a célja a figyelem felkeltése és fenntartása valamint a szemléletet formálás.

Szombaton izgalmas vadászkutya bemutató színesítette a programot, amely agarak és vérebek részvételével zajlott. Délután 2 órakor előadással egybekötött bemutatót tartottak, egész nap lehetett találkozni a négylábúakkal és gondozóikkal, idomítóikkal.

Az erdészet programját úgy állították össze, hogy az érdeklődő fiatalok  megismerkedhessenek az erdész és vadász szakmával játékos feladatokon keresztül, mondta Juhász Lenke, közjóléti és vadgazdálkodási osztályvezető. Aki jól teljesít a kvízjátékon, és ügyesen megoldja a feladatokat, egy facsemetét választhat, amit otthon a kertben el is ültethet, és hogy a siker teljes legyen, ültetési, gondozási útmutatót is kap a csemeték mellé. Az idén a csíkos kecskerágó és a pusztaszil közül választhatnak a nyertesek.

Emellett kipróbálhatják a távcsövet, és azonosíthatják a messze „repülő madarakat”, speciális gumi íjakkal gyakorolhatják a célzást.

Többféle ügyességi játékkal is lehet időt tölteni, amibe sokszor a szülők is belefeledkeznek, mancsfelismerés, babzsák-célba dobás, mezítlábas tanörvény, hogy csak néhányat említsünk a sok közül. A nyugodtabb vérmérsékletű gyerekek kedvencei a különféle kézműves foglalkozások, a mozgékonyakat pedig a hatalmas szalmaugráló vonzza.

Az idén is meghirdették Az erdő gyerekszemmel elnevezésű rajzversenyt, ahol a gyerekek megörökíthetik erdei élményeiket, kedvenc erdei állataikat. A rajzokat kiállítják és a legjobbak díjat is kapnak.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu 09-09

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Önkormányzati szövetségek támogatása a fenntartható fejlődésért

Következő cikk

Mit jelent a karbonsemlegesség?



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések