FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

MobileForester – a 21. század erdészeinek

Az év végéhez közeledve a MobileForester felhasználói egy újabb frissítést kapnak. Célunk, hogy a 21. század ökológiai kihívásai adta sokrétű feladatokhoz rendelkezésre álljon egy olyan testreszabott eszköz, ami a jól átgondolt erdőgazdálkodás alapeszköze.

A kezdeti célkitűzés egy olyan új erdészeti mérőeszköz készítése volt, ami egyszerűsíti a felmérő szakemberek munkáját kiváltva a hagyományos analóg mérőeszközöket és egyetlen digitális eszközzel olyan lehetőséget adjunk az erdészek kezébe, ami nagyban gyorsítja és nem utolsósorban pontosabbá és könnyebbé teszi a munkájukat.

Az eszköz egy intelligens adapterből és egy kalibrált mobiltelefonból áll. A telefonon futó MobileForester applikációt folyamatosan fejlesztjük a visszajelzések, és az újabb igények alapján. A MobileForester használata nagyon egyszerű, könnyen megtanulható, az adatok szintén nagyon egyszerűen xlsx (excel) formátumban állnak rendelkezésre, úgy hogy minden méréshez a GPS koordinátát is elmenti a készülék. A készülék egyaránt ki tudja elégíteni az erdészek, fakereskedők, faápolók igényeit. Az ergonómikus kialakítás mellett a könnyen érthető ikonok nagyban segítik a felhasználókat és egyszerűen kezelhetővé teszik a MobileForester-t. A funkciók: távolságmérés, famagasságmérés, átlalás távolról, egyedi rönkköbözés, sarangmérés és digitális relaszkóp.

A MobileForester az erdészek rutinjára építve olyan lehetőséget kínál, hogy a mérések jól megszokott menetéhez ad új digitális eszközt. Az egyes funkciók kijelzőn megjelenő felületei jól átláthatók, interaktívak így biztosítják, hogy semmilyen fontos információ ne maradjon ki és ne kerülje el a felmérő figyelmét.

Ennek eredményeképpen nem marad más hátra, hogy csak a mérési pontosságra figyeljen a kezelő. Ezt nagyban támogatja az applikáció, hiszen mindegyik mérésfajtánál tudunk manuálisan korrigálni. Így kézzelfogható támogatást kap az az igény, hogy az erdőkből származó adatok pontosak legyenek, és az ellátási lánc részére hiteles, akár képpel, GPS koordinátával dokumentált adatok álljanak rendelkezésre.

Minden egyes mérési adat azonnal rögzítésre kerül az aktuális GPS koordinátákkal együtt. A valós idejű digitális adatrögzítés miatt rengeteg időt lehet megtakarítani hiszen nem kell fáradni a papírmunkával, nem beszélve a hibalehetőségek, elírások szinte teljes kiküszöböléséről. A digitális technikának köszönhetően az adatvesztéssel sem kell számolni.

Minden funkcióban lehetőség van a korábbi mérések megtekintésére, sőt a relaszkóp funkcióban a statisztikát is bármikor megtekinthetjük a felállási pontok szerint. Mindezek az eredmények elemzését már a helyszínen lehetővé teszik. A sarangfelmérések során a feldolgozás alapját jelentő körillesztésekről az eredmény fájlhoz egy fotó is mentésre kerül térfogat és rönkhossz adatokkal. A mérésekhez további megjegyzések fűzhetők, amik szintén rögzítésre kerülnek.

A MobileForester nagyban hozzájárul, hogy a döntéshozatal, tervezés, felügyelet és ellenőrzés hatékony és megbízható adatok alapján történjen. Az általunk kínált digitális megoldás segít a vállalatoknak, vállalkozóknak abban, hogy hatékonyabbak és átláthatóbbak legyenek, és a hatóságok számára is könnyen rendelkezésre bocsáthassák a szükséges adatokat. Az átláthatóság, tisztességes kereskedelem, hatékony erőforrás-gazdálkodás olyan fontos témák, amelyek megvalósításában a MobileForester alkalmazása hasznos. A COVID-19 fényében még fontosabbá vált a társadalmi távolságtartás a terepmunkában is valamint az irodai munkát kiváltó távmunka, ezeket szintén támogatja a MobileForester. Kiváló lehetőség nagyobb erdészeteknek, magánerdészeteknek, erdőfelügyelőknek, fakereskedőknek és faápolóknak egyaránt.

(x) FAFORRÁS Kft.

2 megjegyzések
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Mayr-Melnhof Holz CLT beruházása Ausztriában

Következő cikk

300 köbméter tűzifa adományba



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések