FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közös erővel a tisztább erdőkért

A Tavaszi Nagytakarítás kampány az Erdők Világnapjától (március 21.) a Föld Napjáig (április 22.) tartott. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által szervezett kezdeményezéshez nagyon sokan csatlakoztak. A szemétgyűjtési programokat a Vérteserdő Zrt. munkatársai koordinálták a környezetünkben.

A Gerecsei Erdészeti Igazgatóság területén Tatabánya Síkvölgy településrészen a Komárom-Esztergom Megyei Vadászkamara, a Síkvölgyi Lovarda munkatársai, a helyi vadászatra jogosultak és civilek segítették a gyűjtést. A Síkvidéki Erdészeti Igazgatóságunk munkatársai és a nagyon lelkes Kisbéri Bakancsosok tagjai a nagybér-pusztai erdőtömböt tisztították meg. A Dél-Vértesi Erdészeti Igazgatóságnál a petrecseri raktárbázis környezetében, valamint a Csákvárra vezető főút mentén a helyi vadászatra jogosultak és a Fejér Megyei Vadászkamara szedték össze munkatársainkkal a felelőtlen állampolgárok által eldobált szemetet.

Lehetőség nyílt arra is, hogy a túrázók kötetlen időintervallumban vegyenek részt a kampányban. Az un. „instant túrák” során egy megadott helyszínen lehetett a túra végén elhelyezni a szemetet. Ilyen pont volt a Gróf Esterházy Móric Ökoturisztikai Központ és Turistaház is.

Az összes gyűjtött mennyiség mintegy tíz darab 4 köbméteres konténer megtöltését jelentette a Társaság működési területén. Mindenkinek köszönjük a lelkes részvételt, hogy munkájukkal több tonna szeméttől segítettek tehermentesíteni az útjainkat, erdeinket!

Ezúton is felhívjuk minden kedves erdőlátogatónk figyelmét, hogy lehetőség szerint a túrák során keletkezett szemetet vigye haza magával, vagy a kijelölt szeméttárolók valamelyikébe dobja bele! Köszönjük!

forrás: VÉRTESERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Díjnyertes az Egy a Természettel Vadászati Világkiállítás

Következő cikk

Erdészeti ügyintézés tudnivalói



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések