FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ehető erdő – 28 éves városi erdőkert Új-Zélandon

A Growing Wild Together című filmben az alkotók visszatértek a közel 30 éves ehető-erdőhöz, amely közel 2 hektárnyi városi környezetben növekszik Aotearoa Új-Zéland legdélebbi részén. Az erdő(kert), amely korábban egy elhagyatott, szeméttel és leégett házmaradványokkal teli rész volt, a 2016-ban forgatott, An Invitation for Wildness című filmjük témája volt. A filmesek most visszatértek, hogy kiderítsék, mi változott az erdőben és az ott élő emberek számára.

Robyn és Robert Guyton erdőkertje számtalan életformának ad otthont, a fáktól és növényektől kezdve a madarakig, halakig és rovarokig, és persze az emberekig, akik mindezek között élnek, harmóniában. Idővel egyre vadabb és vadabb lesz, “mint én” – mondja Robert.

Az első filmes látogatás óta a házaspár új projekteket is kidolgozott, az egyikben egy régi kereskedelmi útvonalat élesztettek fel, hogy segítsék a közeli vidéki közösségek élelmezésbiztonságának megteremtését.

A filmben Robert azt mondja, meg van győződve arról, hogy az ehető-erdő modell az egyik legfontosabb modell lesz a Föld ellenálló jövőjének megteremtéséhez. Azt állítja, meg kell tanulnunk, hogy szeressük az erdőt. Íme egy film, amely szeretetet ébreszt erdeink iránt, és mindaz iránt, amit nagylelkűen adnak nekünk!

Nézd meg a 2016-ban készült filmet is.

szerk: Tóth János, forrás: HappenFilms

Előző cikk

Az ERDŐ Művészete - Természet-művészet Találkozó

Következő cikk

Építési, energiahatékonysági KISOKOS



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések