FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Az erdő finom – új gasztrokönyv

“Az ERDŐ finom” műfajának megteremtője ez a könyv, az erdei csúcsgasztronómia új fokmérője. Mérföldkőnek számító alapmű, melynek legfőbb küldetése, hogy fenntartható forrásból származó, egészséges ételek fogyasztására inspiráljon.

Megjelent Bózsó Gyula: Az ERDŐ finom! című könyve.

A lapjai között kalandozva olyan erdei alapanyagokat ismerhetsz meg, amelyeket garantáltan nem használtál még, és ezáltal olyan ízekre találhatsz, melyeket soha eddig nem éreztél. Az alapanyagokról az erdő legfőbb ismerője, egy erdész, az ételek elkészítéséről pedig egy profi séf gondoskodik.

A két szakma fúziójával létrejövő végeredmény az a számtalan különleges erdei receptúra, mely bevezet téged az erdei csúcsgasztronómia világába. Itt pedig igazán otthon érezheted majd magad, hiszen valójában nem teszel mást, mint visszatérsz az ősi gyűjtögető életmódot folytató gyökereidhez a modern konyhaművészet hozzáadásával.

Ösztönösen érezni fogod, hogy az erdő fogyasztásával nemcsak saját, de környezeted egészségéért is sokat teszel. Hiszen az erdő olyan ehető alapanyagokat biztosít számodra, melyek valóban tiszta forrásból származnak, szavatolva ezzel saját és unokáid zöldebb és fenntarthatóbb jövőjét.

Tudtad, hogy
……a néphiedelem szerint a boróka segít elűzni a gonoszt? Bizony! De ha tudományos oldalról nézzük, akkor több betegséget is távol tart a fekete bogyó.
…igazi vitaminbomba? Többek között invert cukrokat és friss állapotban sok C-vitamint is tartalmaz!
…hogy tinktúrája növeli a vese folyadékszűrő képességét? Így van! Bár kicsit irritálja is őket, így veseproblémák esetén csak óvatosan a használatával!
…bedörzsölve serkenti a vérkeringést? Ráadásul még reumás panaszok esetén is használható!

Ráadásul, ezek mellett isteni ételeket is lehet belőle készíteni!

Tudd meg, hogyan találkozik a csúcsgasztronómia és az erdei alapanyagok!
Csapj le Bózsó Gyula: Az ERDŐ finom! című könyvére!

Északerdő Zrt. Kiadó, 2021
143 oldal, A4, kemény-táblás borító
ISBN: 9786150122489
listaár: 5990 Ft

forrás: GéniuszKönyváruház

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Őrségi Fürdőház

Következő cikk

Sikertörténetek - Gerencsér Kinga nyílt levele faipari cégekhezStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések